35 de cazuri noi de gripă, confirmate in Giurigiu. Au fost cerute 2.500 de doze de vaccin

Ultima actualizare:

    Gripa a făcut la sute de victime până în prezentFoto: Pixabay
Gripa a făcut la sute de victime până în prezentFoto: Pixabay

Este alertă în Giurgiu! Numărul cazurilor de gripă au ajuns la 35, în județ. Oamnii au început să se teamă și au solicitat imunizarea antigripală. Medicii au cerut încă 2.500 de doze de vaccin

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta, în Giurgiu. Potrivit Direcției de Sănătate Publică 35 de pacienți, inclusiv copii, au fost confirmați cu gripă de la începutul sezonului.

"Până astăzi (miercuri n.r.) avem confirmate 35 de cazuri de gripă atât la copii cât şi la adulţi, pe toată raza judeţului, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. Doar ieri (marţi n.r.) nu a fost înregistrat niciun caz, dar în celelalte zile au fost înregistrate de la un caz la câteva cazuri pe zi, încă nu putem spune că am trecut de vârful epidemiei. Momentan nu avem şcoli închise din cauza gripei şi nici nu a fost înregistrat vreun deces din cauza acesteia pe raza judeţului Giurgiu, iar Ministerul Sănătăţii ne-a suplimentat dozele de vaccin antigripal faţă de cele primite şi distribuite deja încă de anul trecut", a precizat Magdalena Mărcuţ, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), potrivit agerpres.ro.

Și la nivel național situația este destul de rea. Conform ultimelor date furnizate de Institututul Național de Sănătate Publică, numărul infecțiilor respiratorii acute a trecut de 170.000, iar numărul cazurilor de gripă clinică a crescut la peste 7.000.  Peste 700 de cazuri de gripă au fost confirmate cu laboratorul.  Totodată, până la începutul lunii februarie, au fost vaccinate antigripal 1.486.486 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Șefa DSP Giurgiu a spus că din cauza numărului mare de îmbolnăviri a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal cu 2.500 de unităţi. Dintre acestea fiind primite 1.156 de doze, care au fost repartizate, în această săptămână, medicilor de familie din judeţ.

Citește și:

E oficial! Suntem în plină epidemie de gripă

Cum deosebești gripa de raceală. Care sunt simptomele de gripă și cum trebuie să acționezi

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net