35 de turiști blocați în Munții Gurghiu, recuperați cu greu de Salvamont Mureș

Ultima actualizare:

    Foto: Salvamont Romania
Foto: Salvamont Romania

Schimbările bruște de temperatură, vântul puternic și precipitațiile abundente de duminică, 18 martie, s-au resimțit foart tare și în zona de munte. 35 de turiști, dintre care 16 copii, au rămas blocați în Munții Gurghiu și salvați după o intervenție dificilă.

Salvamontiștii din Mureș au organizat o acțiune de salvare pentru cei 35 de oameni blocați din cauza vremii nefavorabile.

”Acţiunea este foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo, a zonei în care se află grupul, necesitând mare atenţie din partea salvatorilor, dar şi o intervenţie foarte rapidă, ţinând cont că în grup sunt şi 16 copii. Din cauza evoluţei ş condiţilor meteo, în zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, deplasarea în siguranţă a turiştilor impunând folosirea de colţari şi piolet, dar aceste echipamente lipsesc din echipamentul grupului”, arată Salvamont pe pagina de Facebook, acolo unde s-a revenit și cu un update: "Intervenția s-a terminat cu succes. Toate persoanele implicate sunt în siguranță".

Şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Mureş, Robert Kovacs, a declarat că turiştii erau cazaţi în zona respectivă, iar în momentul în care au vrut să coboare de pe munte, au constatat că s-a format un strat de gheaţă pe zăpadă, motiv pentru care coborârea ar fi foarte periculoasă fără echipamentul corespunzător, notează Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net