39-40 de grade Celsius la umbră în opt judeţe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Săptămâna începe cu vreme caniculară în majoritatea zonelor ţării.

Meteorologii atrag atenţia că, începând de astăzi, canicula se va intensifica în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj şi Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39-40 de grade la umbră. Avertizarea de cod galben rămâne valabilă şi mâine, când valul de căldură va pune stăpânire şi pe judeţele Giurgiu şi Teleorman.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, disconfortul termic va fi zilele acestea deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Vremea se va răcori abia spre jumătatea săptămânii, când meteorologii prognozează ploi în regiunile estice si în zonele montane. În rest, zile însorite până spre weekend, cu temperaturi apropiate de cele normale la început de august, cuprinse între 24 şi 34 de grade.

Capitala, un oraş pustiu din cauza caniculei

Căldura sufocantă a transformat ieri cel mai mare oraş al ţării într-un cuptor. Cei care nu şi-au putut permite să fugă la mare sau la munte pentru a se răcori au stat ascunşi în case şi s-au rugat să plouă.

A umbla pe străzi, mai ales la orele prânzului, a fost sport extrem. Cele mai căutate locuri au fost „perdelele de apă" instalate de Municipalitate în principalele intersecţii. Grămezi ordonate apăreau imediat ce bucureştenii descopereau câte o ţăşnitoare „uitată" de autorităţi în stare de funcţionare. În corturile instalate de Municipalitate şi de unii primari de sector pe post de prim-ajutor pentru victimele caniculei nu se putea sta pentru că era mai cald ca afară, iar majoritatea aveau „obloanele" trase. Singurul care a oferit bucureştenilor o soluţie anti-caniculă eficientă a fost primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a instalat în şase zone barăci cu aer condiţionat şi apă rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net