5 sfaturi să cumperi carne sigură

Ultima actualizare:

    Carnea trebuie să treacă prin mai multe controale înainte de a fi consumată
Carnea trebuie să treacă prin mai multe controale înainte de a fi consumată

Veterinarii vă spun cum să cumpăraţi carne sigură.

  • Cumpăraţi carne şi produse din porc numai de la persoane  autorizate pentru această activitate, din locuri sau spaţii autorizate.
  • Solicitați vizita veterinarului, dacă vreți să sacrificați porcul din gospodărie. Nu consumați carnea, nu o vindeți altora, fără controlul sanitar veterinar.
  • Dacă veterinarul constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului
  • Chiar dacă mergeți în târguri sau oboare autorizate, cereți să vedeți certificatul de sănătate al porcului.
  • Dacă aveți suspiciuni, sunaţi gratuit, din orice rețea de telefonie, la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, la numărul 0800 826 787. (Marina Dohi)
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net