50 de bani să te uiţi 15 minute la tv în spital

Ultima actualizare:

    Maria Onac îşi caută  emisiunea preferată (Fotografii: Bianca Preda)
Maria Onac îşi caută emisiunea preferată (Fotografii: Bianca Preda)

Nu era de ajuns că bolnavii aflaţi în spitale sunt obligaţi să îşi plătească singuri medicamentele, mâncarea şi toate cele necesare pe perioada internării. Acum, pacienţii din spitalele clujene trebuie să scoată bani din buzunar şi dacă vor să se uite la televizor.

Peste 100 de televizoare cu plasmă au fost instalate în mai multe clinici din Cluj.

Asta după ce reprezentanţii unei firme au încheiat contracte cu Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Clinica de Ortopedie.

Conform contractului, cine vrea să se uite la televizor va trebui să plătească.

Pacienta a introdus o monedă de 50 de bani pentru a putea urmări posturile tv

simeon stalpnicul png

Astfel, pentru 15 minute de vizionare, pacienţii trebuie să scoată din buzunare câte 50 de bani.

Pentru cei dependenţi de televizor, mai există o alternativă, cumpărarea unei cartele în valoare de 10 lei pentru 12 ore de cablu.

„Mi se pare scump, nu am bani. De când sunt în spital mi-am cumpărat singură medicamente şi mâncare.

Acum, să mai dau bani să mă uit la televizor? Dacă scot de fiecare dată 50 de bani pentru 15 minute unde ajung?", a spus Maria Artudean, o pacientă de 77 de ani, internată la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

„Eu m-aş uita la ştiri dar nu pot. E foarte scump. Pe bieţii bolnavi vor să facă bani? Nu cheltuim şi aşa destui bani cu spitalul?", a precizat şi Sara Boldizsar (67 de ani) din comuna Sic, internată tot la Recuperare.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristina Ciortea, a spus că o firmă a venit şi le-a făcut o ofertă care includea un sistem TV pentru pacienţii care doresc să beneficieze de televizor în salon.

„Nu implică nici un cost din partea spitalului, e o chestie voluntară pentru pacienţi", a mai spus Ciortea. Aceasta nu a ştiut să precizeze, însă, cum se numeşte firma cu care s-a încheiat contractul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net