50 de paciente sunt urmărite penal, pentru că le-au dat şpagă medicilor de la Spitalul de Arşi

Ultima actualizare:

    Cristina Isac a terminat  Facultatea de Medicină  “Carol Davila” ca şef de  promoţie. Ambii părinţi  sunt medici esteticieni
Cristina Isac a terminat Facultatea de Medicină “Carol Davila” ca şef de promoţie. Ambii părinţi sunt medici esteticieni

Ancheta în cazul medicilor şpăgari de la Spitalul de Arşi din Bucureşti s-a extins şi asupra pacientelor care şi-au făcut operaţii estetice aici şi care au dat mită cu bună-ştiinţă.

Zeci de paciente au fost audiate miercuri de anchetatori, iar, la final, 50 au fost puse sub urmărire penală, fiind acuzate de dare de mită, potrivit stirileprotv.ro. Şi asta, pentru că tinerele care apelau la serviciile de înfrumuseţare ştiau foarte bine că fac ceva ilegal şi că îl mituiesc pe medicul ce urma să le opereze.

Discuţiile interceptate dintre medici şi pacienţi sunt probe în dosar. Din aceste conversaţii reiese că pacienţii erau informaţi că li se trece un alt diagnostic pe fişă, dar şi care este suma pe care trebuie s-o plăteasca medicului, relatează stirileprotv.ro.

Marţi seara, Curtea de Apel Bucureşti a decis să aresteze alţi cinci chirurgic şi o asistentă, pe lângă ceilalţi trei aflaţi, din 27 aprilie, după gratii.

Aşadar, medicii Aurelia Isac, Sorin Parasca, Florica Guşă, Carmen Boiangiu şi Ivan Vătămănescu, dar şi asistenta Carmen Florea, angajata unei clinici private, au fost arestaţi.

Primii arestaţi au fost managerul spitalului, Vitalie Stan şi medicii Cristina Isac şi Nicolae Antohi.

Toţi sunt acuzaţi că internau paciente cu diagnostice false pentru a le face operaţii estetice. Banii obţinuţi în urma intervenţiilor erau băgaţi în buzunar şi nu erau eliberate facturi. Mai mult, operaţiile erau, apoi, decontate la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net