Medicii trag un semnal de alarmă: «50 dintre cele 1.000 de cazuri noi pe zi sunt forme severe»

Ultima actualizare:
Medicul Dragoş Zaharia de la Institutul «Marius  Nasta» din Bucureşti trage un semnal  de alarmă privind evoluţia  infectărilor cu virusul SARS-CoV-2
Medicul Dragoş Zaharia de la Institutul «Marius Nasta» din Bucureşti trage un semnal de alarmă privind evoluţia infectărilor cu virusul SARS-CoV-2

Avertisment al unui medic aflat în prima linie! “Urmează 2-3 săptămâni în care e posibil ca oamenii să nu mai prindă un loc la Terapie Intensivă”, explică Dragoş Zaharia, doctor la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală.

Medicul Dragoş Zaharia atrage atenţia că, din cauza celor care nu înţeleg că respectarea măsurilor de protecţie e fundamentală, spitalele sunt asaltate de cazuri noi de îmbolnăviri.

“Am ales să lucrez la COVID pentru o perioadă nedeterminată, până la sfârşitul acestei epidemii sau până când nu va mai fi nevoie de mine în acest scop. Aş avea mai mult de oferit ca pneumolog, dar în aceste momente cred că fiecare dintre noi trebuie să contribuie la limitarea numărului de vieţi pierdute”, spune medicul de la Institutul “Marius Nasta” din Capitală pentru hotnews.ro. 

“După cum ştiţi sau după cum aţi constatat deja pe propria piele, din cauza unor imbecili care se află atât în comunitate, cât şi în foruri mai înalte sau în presă, care nu înţeleg că fiecare viaţă este preţioasă şi că respectarea acestor măsuri minimale înseamnă un preţ mic plătit pentru a salva un om, suntem invadaţi de un număr mare de cazuri”, afirmă Zaharia. 

Cea mai mare teamă a medicului este că, în perioada următoare, este posibil ca secţiile de Terapie Intensivă să fie pline: “Sincer, nu-mi dau seama unde ajung cele 1.000 de cazuri noi. Dintre aceştia, cel puţin 50 sunt forme foarte severe. Este mult pentru sistemul nostru de sănătate. Pot doar estima că vor fi două-trei săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la Terapie Intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viaţa lor”.


    Medicul Dragoş Zaharia de la Institutul «Marius  Nasta» din Bucureşti trage un semnal  de alarmă privind evoluţia  infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 Foto: Arhivă personală
Medicul Dragoş Zaharia de la Institutul «Marius Nasta» din Bucureşti trage un semnal de alarmă privind evoluţia infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 Foto: Arhivă personală

Doctorul Dragoş Zaharia păstrează un fir de speranţă. “În această aventură pe care o voi parcurge, mă va consola gândul că măcar cei pe care îi îngrijim la spital ne vor fi recunoscători. Ei sunt mai mulţi decât imbecilii societăţii, decât cei antisociali. Poate că vocea lor va răsuna mai tare decât cea a imbecilităţii”, încheie pneumologul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net