500 de poliţişti, în căutarea suspecţilor de înşelăciuni prin metoda “accidentul”

Ultima actualizare:

    În acest moment au loc şase percheziţii
În acest moment au loc şase percheziţii

O “armată” de poliţişti a luat cu asalt 42 de locaţii din 11 judeţe şi din Capitală, în căutarea câtorva zeci de suspecţi de înşelăciune prin metoda “accidental”. Descinderile vizează şi cinci penitenciare.

La această oră se desfăşoară percheziţii la 14 persoane încarcerate în cinci penitenciare, precum şi alte 42 de percheziţii în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Poliţia Română.

Acţiunea, la care participă peste 500 de poliţişti, vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice, prin metoda “accidentul”.

Percheziţiile se desfăşoară în penitenciarele Galaţi (sunt vizate 8 persoane încarcerate), Iaşi (2 persoane),  Craiova (o persoană), Tulcea (2 persoane) şi Mărgineni-Giurgiu (o persoană). De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi (6), Brăila (10), Ilfov (3), Ialomiţa (1), Vâlcea (1), Buzău (2), Caraş-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iaşi (1), Călăraşi (10), precum şi în Bucureşti (3).

În fapt, suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

Activităţile se desfăşoară în 78 de dosare penale înregistrate la Poliţia Capitalei (la Serviciul de Investigaţii Criminale şi la Poliţiile Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6), sub supravegherea procurorilor de caz.

Persoanele depistate urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Arşinel a fost la un pas să piardă 15.000 de lei! Vezi ce i s-a întâmplat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net