Atenție la portofele! Joi (19 octombrie) au ieșit 529 de deținuți din pușcărie, iar specialiștii spun că, de regulă, 50% din foștii deținuți recidivează. După ce a intrat în vigoare Legea recursului compensatoriu, zilele acestea vor mai fi eliberați alți 3.349 de deținuți.


A fost bucurie uriașă, joi seara, în fața penitenciarelor. Rudele și prietenii au așteptat eliberarea celor dragi, după ce a intrat în vigoare Legea recursului compensatoriu. Până la miezul nopții, au ieșit pe poarta închisorilor din toată țara 529 de persoane.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat astăzi (20 octombrie) că alți 3.349 de deținuți îndeplinesc condițiile pentru eliberare condiționată.

”Tot prin adăugarea celor șase zile, în cursul zilei de ieri, au dobandit vocație la liberarea condiționată 3.349 de detinuți. Deci, li s-a împlinit fracția prin ce au executat efectiv și prin ce se consideră efectiv executat de lege, prin adăugarea celor șase zile, la fiecare 30 de zile executate. Nici la acești 3.349 nu intră cei care oricum ar fi dobândit vocație la liberarea condiționată, ceea ce înseamnă că, pe termen foarte scurt, probabil, comisiile vor fi destul de solicitate”, a declarat ministrul Tudorel Toader, citat de hotnews.ro.

Potrivit noii legi a zilelor compensatorii, cei care au stat încarceratț în condiţii improprii beneficiază de o reducere de 6 zile la fiecare 30 de zile executate efectiv. Deşi noua lege anulează practic o condamnare primită în instanţă, ministrul Tudorel Toader spune că totul se întâmplă ca închisorile din România să nu mai fie supraaglomerate.

Cei mai mulți care au ieșit joi seară (19 octombrie) s-au plâns de condițiile grele din închisori: mâncare proastă, tot felul de insecte, boli transmisibile.

Loading...