6 ani de la accidentul aviatic din Apuseni în care au murit Adrian Iovan și Aura Ion

Ultima actualizare:

    Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion au murit în teribilul accident aviatic din ApuseniFOTO: adevarul.ro
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion au murit în teribilul accident aviatic din ApuseniFOTO: adevarul.ro

Într-o zi de luni, 20 ianuarie 2014, la ora 16.34, se răspândeşte rapid vestea că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Câteva ore mai târziu am aflat că pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion au murit, iar alte cinci persoane sunt rănite. Se împlinesc 6 ani de la tragedie.

Un avion YR-BNP pleacă luni, 20 ianuarie 2014, la ora 13.35 de pe Aeroportul Băneasa, cu destinația Oradea, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 16.35. Aparatul era pilotat de Adrian Iovan și Răzvan Petrescu, iar în avion se aflau dr. Radu Zamfir, dr. Valentin Calu, dr. Cătălin Pivniceru, dr. Sorin Ianceu, studenta voluntară Aurelia Ion.

La ora 16.34, se răspândeşte rapid vestea că avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Un medic din avion a anunţat autorităţile la 112. Din cauza ceții și a zonei împădurite în care s-a prăbușit avionul, echipele de salvatori nu pot găsi medicii și echipajul avionului.

Într-o zi de luni, 20 ianuarie 2014, la ora 16.34, se răspândeşte rapid vestea că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj
Într-o zi de luni, 20 ianuarie 2014, la ora 16.34, se răspândeşte rapid vestea că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj

O mână de localnici din localitate Horea pleacă și ei să caute supraviețuitorii și îi găsesc la ora 21.20. Pilotul Adrian Iovan (55 de ani) și studenta Aurelia Ion (23 de ani) au murit în acest teribil accident aviatic, iar ceilalți au fost grav răniți.

În accidentul aviatic din Apuseni au murit Adrian Iovan și Aura Ion

Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soț al creatoarei de modă Romanița Iovan, iar Răzvan Petrescu era copilot. Aeronava transporta o echipă de cinci cadre medicale de la Bucureşti la Oradea.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul ”Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Trei localnici au găsit epava și victimele

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

În august 2018, procurorii militari din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Ancheta a vizat modul de intervenţie al instituţiilor specializate pentru găsirea aeronavei şi salvarea oamenilor.

Anchetatorii au stabilit că persoanele vizate de anchetă nu se fac vinovate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, acţiunile sau inacţiunile acestora neinterpunându-se în lanţul cauzal care a determinat decesul victimelor.

Totodată, a fost dispusă clasarea cauzei şi pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, întrucât în activitate nu ar fi existat încălcări ale îndatoririlor de serviciu.

Citește și:

Cei trei salvatori din Apuseni, despre cum au ajuns la avion înaintea tuturor: «Am avut câte o haină mai groasă şi o lanternă»

FOTO Studenta moartă a prins loc în avionul lui Iovan în ultimul moment. Iată cine trebuia să meargă în locul ei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net