6 semne de întrebare după operaţia lui Ponta. Gurile rele spun că genunchiul premierului e doar un pretext pentru a scăpa de dosarul penal

Ultima actualizare:

    Victor Ponta spune că accidentul de la baschet l-a băgat de urgenţă în operaţie
Victor Ponta spune că accidentul de la baschet l-a băgat de urgenţă în operaţie

Premierul Victor Ponta (42 de ani) s-a operat luni la genunchiul stâng, după ce s-a accidentat în urmă cu câteva săptămâni în timp ce juca baschet. A ales un spital din Turcia. Departe de ochii curioşilor sau ai celor care s-ar putea întreba dacă afecţiunea premierului e 100% reală sau Victor Ponta a „profitat” pentru a dispărea din ţară, într-o perioadă cam tulbure pentru domnia sa.

1. Operat chiar în ziua când urma să fie audiat

Premeditare sau coincidenţă incredibilă? Premierul Ponta a fost operat luni (15 iunie), chiar în ziua în care trebuia să se prezinte la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care e acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

2. Cât de grav e diagnosticul?

Ponta a transmis marţi dimineaţă (16 iunie) primul mesaj de la „dispariţia” lui, vinerea trecută. Victor Ponta a anunţat pe Facebook că „operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa”. Doctorul Ion Codorean, cel care l-a însoţit pe Ponta la spitalul din Turcia, a anunţat, tot marţi, că e vorba de o „ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj”. Cu toate acestea, vineri (12 iunie), premierul călca fără probleme pe picior.

3. Câtă încredere are în medicii români?

Nu s-a operat în ţară, dar a luat un medic român cu el în Turcia. Ion Bogdan Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Săptămâna trecută, medicul a fost vizitat de Victor Ponta pentru un consult. După întâlnire, Victor Ponta era hotărât să se opereze în ţară. Peste o săptămână, a luat o altă decizie. Gurile rele susţin că Ponta l-a luat cu el pe doctorul Codorean ca nu cumva să fie acuzat că nu are încredere în medicii români.

4. De ce nu a anunţat că pleacă în Turcia?

Preşedintele Iohannis a declarat luni (15 iunie) că nu a fost informat de premier că pleacă la operaţie în Turcia şi nici că i-a delegat atribuţiile de prim-ministru lui Gabriel Oprea.

5. Cât timp va lipsi din fruntea guvernului?

Potrivit doctorului Codorean, premierul ar trebui să stea cu piciorul în sus trei săptămâni. Fără să calce deloc pe el. Practic, 21 de zile nu şi-ar putea exercita atribuiile de prim-ministru. Perioada poate fi depăşită, dar nu mai mult de 45 de zile, durata maximă cât guvernul poate fi condus de un interimar.

6. E o cale „onorabilă” de a renunţa la funcţie?

Sunt voci care susţin că toată „punerea în scenă” cu operaţia ar fi fost făcută pentru a-i asigura premierului o ieşire onorabilă din această funcţie. Ar da mult mai bine ca Victor Ponta să se retragă din motive medicale şi nu în urma acuzaţiilor penale care i se aduc.

Ambasadorul Olandei: «Soţia mea s-a operat în România»

O cheamă Cristina van Bronzel, este soţia ambasadorului Olandei şi s-a operat miercuri (17 iunie 2015), la picior, în România, la Spitalul Municipal din Capitală. În mod normal ar fi un fapt banal, dar acest lucru a devenit o faptă de vitejie, după ce premierul Victor Ponta a ales să se opereze la picior în Turcia, la un spital privat. 

Potrivit reprezentanţilor spitalului, soţia ambasadorului a fost programată în urmă cu o lună pentru intervenţia chirurgicală la picior, operaţie realizată de medicul Cătălin Cârstoiu. În România, această operaţie este gratuită în sistemul medical de stat, costurile fiind suportate de la buget. Într-un spital privat, costul este de aproximativ 10.000 de lei, variind în funcţie de unitate şi de medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net