700 de violatori, criminali și tâlhari sunt în libertate. Au fost eliberați condiționat în primele 6 luni ale anului

Ultima actualizare:

    Mulți pușcăriași periculoși, care sunt eliberați, recidivează
Mulți pușcăriași periculoși, care sunt eliberați, recidivează

Aproape 700 de violatori, criminali și tâlhari sunt în libertate. Aceștia au fost eliberați condiționat în primele șase luni ale anului. Mai mult, trei dintre ei primiseră condamnări pe viață, dar buna purtare i-a retrimis în societate.

An de an, sute de condamnați sunt lăsați în libertate înainte de vreme. Datele oficiale ale Administrație Naționale a Penitenciarelor arată că în primele șase luni ale anului au fost eliberați condiționat 697 de infractori.

Aceștia primiseră pedespre mari pentru omor, viol și tâlhărie. Iar trei dintre ei aveau condamnări pe viață. Cei mai mulți au stat după gratii pentru că au ucis ori au violat.

Sunt persoane periculoase, dar, despre care comisia de eliberări condiționate, a considerat că s-au reabilitat și că pot reveni în societate, după ce au executat două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte zece ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de zece ani.

Din păcate, statisticile arată că 40% dintre ele recidivează și revin în penitenciare. La fel s-a întâmplat și în cazul celor eliberați pe baza recursului compensatoriu.

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată anul trecut

Conform Ministerului Justiției, în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, din cei de 21.049 de pușcăriași, dintre care 7.000 cu infracțiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificată, 1.877 au revenit după gratii, pentru că nu au respectat condițiile, iar 509 a recidivat.

Adică au ucis, violat ori au dat atacuri la drumul mare. Astfel că aleșii au decis să abroge legea recursului compensatoriu în decembrie 2019.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/la-puscarie-este-ca-la-pensiune

https://www.click.ro/news/national/si-ucis-iubita-dupa-ce-fost-eliberat-pe-legea-recursului-compensatoriu

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net