Gata! Prima etapă de înscriere în „clasa zero” s-a încheiat. A fost „bătaie” pe şcolile de elită, din Capitală şi din ţară: trei pe un loc la Şcoala generală 195 din sectorul 3, patru pe un loc la Colegiul „Dante Aligheri” şi 50 de cereri în plus la „Goethe”, din Bucureşti.


În total, au fost înscrişi 162.976 de copii şi au rămas „pe afară" doar 746 de micuţi, din care 52 din Capitală. „În toate cazurile se vor găsi soluţii", a promis Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Demnitarul a precizat că cel mai mic copil care va intra la „clasa zero" are 5 ani şi patru luni, iar cel mai „vârstnic" elev de clasa întâi are 7 ani şi 10 luni. Imediat după Sărbători, este programată a doua etapă, pentru copiii rămaşi neînscrişi.

Pentru a putea soluţiona rapid toate cererile, numărul de clase şi de locuri a fost suplimentat. În 7 mai, se vor afişa locurile disponibile, iar dosarele de înscriere se vor depune în perioada 8 -17 mai. Rezultatele finale se vor afişa în 24 mai, după care se analizează cazurile copiilor neînscrişi şi după această etapă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: