76% din elevi au picat simularea Bacului

Ultima actualizare:

Nu au învăţat nimic de la colegii lor care au plâns în hohote în faţa listelor cu medii de 2, 3 sau 4 la examenul de Bac din anii trecuţi. A fost dezastru la simulările organizate în toată ţara pentru Bac-ul din vară. În Capitală, au luat note de trecere doar 24% din liceeni la Matematică şi 59% la Limba şi literatura română. Din cei peste 15.000 de elevi care au participat la proba de Matematică, doar 27 au ştiut perfect, de nota 10. În schimb, la Română, doar 8 elevi au luat nota maximă. Inspectorul general al ISMB, Constantin Trăi­staru, a declarat pentru Adevărul că Matematica le-a dat bătăi mari de cap elevilor.

„Din ce am înţeles, până şi la «Mihai Viteazul», care este un liceu excelent, au picat, ceea ce înseamnă că subiectele au fost probabil destul de serioase", a comentat inspectorul general. Într-adevăr, din 251 de liceeni de la „Mihai Viteazul", prezenţi la probă, 86 au luat note sub 5.00 şi doar unul a ştiut de notă maximă, potrivit Adevărul.

Şi alte licee de elită din Capitală au avut rezultate slabe la această disciplină. La Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc" circa 60% din elevi au promovat la simularea de la Matematică. La Liceul Teoretic „George Călinescu", doar patru elevi au promovat la Matematică. La Grupul Şcolar Industrial „Brâncuşi", nici un elev nu a promovat simularea la Matematică, iar la Română au trecut doar 12 din 122 de liceeni, cea mai mare notă fiind 7,30.

Profesorii şi elevii nu par stresaţi de aceste rezultate extrem de slabe, spun că nu au avut timp pentru recapitularea materiei, că subiectele au fost prea grele şi că mai este suficient timp până la examenul real.

Şi în ţară s-au dat note foarte mici, în special la Matematică. În Olt, promovabilitatea a fost de 30.25%, în Dâmboviţa 31,43% au luat note peste 5.00, în Brăila 49,79%. Ravagii au făcut şi subiectele de la Fizică, Biologie şi Geografie.

De la an la an, rezultatele la examenul de Bac au fost tot mai proaste. Cele mai mici medii au fost anul trecut, când promovabilitatea a scăzut la 44,41%. În numeroase licee nu a promovat nici un elev, inclusiv în Capitală. Cele mai bune rezultate au fost în judeţul Brăila, unde 60,03%  din absolvenţi au obţinut diploma de Bac, iar cele mai slabe au fost în Teleorman unde promovabilitatea a fost de 30,27%. În Capitală, au promovat doar 40.56%.

Primele simulări din Bucureşti pentru Bac 2013 nu s-au sfârşit încă. Liceenii de la profilul uman urmează să dea simularea la Istorie pe 19 februarie. Următorul set de simulări din Capitală va avea loc în perioada 22 şi 24 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net