8 trucuri să te poţi odihni pe caniculă

Ultima actualizare:

    Ne aşteaptă o săptămână cu temperaturi de foc în toată ţara
Ne aşteaptă o săptămână cu temperaturi de foc în toată ţara

Căldura nu ne lasă să dormim! Nopţile fierbinţi ne dau insomnii. Ne învârtim de pe o parte pe alta şi nu putem să adormim. Iată 8 sfaturi de mare folos, oferite de specialiştii englezi, care ne pot ajuta să avem un somn bun în această vară.

1. Încetaţi orice activitate fizică înainte cu câteva ore de culcare. Exerciţiile fizice nu fac decât să ne înfierbânte şi mai tare.

2. Găsiţi un loc răcoros în care să vă culcaţi. Încercaţi să vă faceţi un culcuş pe podea sau în pivniţă.

3. Culcaţi-vă numai în haine de bumbac. Nu vă culcaţi în pielea goală fiindcă vă va fi şi mai cald, deoarece umezeala dintre corp şi pat nu se poate evapora .

4. Ştergeţi faţa, mâinile şi picioarele cu batiste umede şi puneţi apă rece la încheieturi timp de 30 de secunde. O să vă dea o senzaţie de răcorire.

5. Întoarceţi perna din când în când pentru că pe partea opusă e mai rece. Puneţi-vă cearşafurile, feţele de pernă şi păturile în frigider cu 30 de minute înainte de a merge la culcare. 

6. Faceţi un duş călduţ înainte de somn. Duşurile reci nu ajută, dau apoi o senzaţie şi mai mare de căldură.

7. Deschideţi toate geamurile şi ferestrele cu o oră înainte de culcare pentru ca aerul să circule în toată casa. Astfel se răceşte încăperea înainte de a vă culca. 

8. Ţineţi un ventilator în funcţiune. Dar să nu bată spre faţa dumneavostră, fiindcă vă poate înţepeni muşchii de la gât, vă puteţi îmbolnăvi sau poate declanşa crize alergice.

România, sufocată de arşiţa din Sahara

Românii se sufocă, la propriu, de câteva zile. Toată ţara se află sub avertizare de cod galben de caniculă, mai puţin judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, unde este cod portocaliu. Maximele de azi se încadrează între 34 şi 39 de grade, la umbră, iar la soare pot atinge 50 de grade. Valul de căldură vine din Sahara şi va acapara România şi în zilele următoare, după un scurt episod de instabilitate. Azi va ploua cu tunete şi fulgere, în partea de centru şi  nord a ţării, iar mâine şi în partea de sud şi est, inclusiv în Capitală. Cu toate astea, nu vom scăpa de temperaturile fierbinţi. 

Click! spune

Nu uitaţi de regulile importante de „supravieţuire” pe caniculă: beţi cel puţin 2 litri de apă, renunţaţi la alcool şi cafea, nu ieşiţi din casă în intervalul 12-17, protejaţi-vă capul cu şapcă sau pălărie, nu uitaţi medicamentele în caz că suferiţi de o afecţiune cronică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net