8.000 de oameni s-au rugat pentru preotul martir Vladimir Ghika

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bătrâni în bastoane, părinţi cu copii mici în braţe, elevi, studenţi, credincioşi din toate colţurile ţării au luat cu asalt, ieri, porţile Romexpo pentru a participa la liturghia de beatificare a preotului româno-catolic Vladimir Ghika. Mii de oameni au cântat, s-au rugat şi au îngenunchiat în memoria martirului ucis de comunişti în închisoarea de la Jilava.

La ceremonia de beatificare a preotului martir Vladimir Ghika, prezidată de Eminenţa Sa Cardinalul Angelo Amato, au participat 3 cardinali, 20 de episcopi, peste 200 de preoţi şi mii de credincioşi din toate colţurile ţării. 

„Cu toţii avem un singur Dumnezeu, nu contează că suntem catolici sau ortodocşi, suntem,  înainte de toate, creştini" ne spune o femeie din mulţime.

Unii credincioşi au îngenunchiat în timp ce se cânta “Tatăl nostru”

simeon stalpnicul png

„Un mare om în timpul vieţii, un sfânt după moarte", şoptesc mai încolo doi bătrâni în timp ce-şi fac vânt c-o bucată de carton şi beau din sticla cu apă pe care au primit-o la intrare.

Vladimir Ghika  s-a născut în anul 1873 la Constantinopol şi a fost nepotul ultimului domnitor al Moldovei, prin-cipele Grigore V. Ghika Vodă. Un mare opozant al regimului comunist, preotul a fost întemniţat la Jilava unde a murit în anul 1954.

simeon stalpnicul png

Oamenii au stat pe scaune, unii pe trepte, alţii s-au ghemuit pe jos, privind ceremonia printre zăbrelele metalice ale balcoanelor. Din loc în loc, se zăreau bliţurile aparatelor foto.  S-au făcut poze şi cu telefoane mobile şi tablete.

Pe tot parcursul ceremoniei, credincioşii au citit din Evanghelie, au îngenunchiat, au cântat Tatăl Nostru, iar la final s-au împărtăşit. Pe holul de la intrare au fost aşteptaţi cu broşuri, cărţi, tablouri şi brelocuri cu portretul preotului Ghika, mătănii, cruci şi cruciuliţe - obiecte care s-au vândut ca pâinea caldă la preţuri de 3, 5, sau 10 lei. 

FOTO Moment istoric la Romexpo. Mii de credincioşi au asistat la ceremonia de beatificare a preotului Vladimir Ghika

Preotul vindecător va deveni sfânt!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net