9 reguli despre cum se va percepe bacşişul

Ultima actualizare:

Bacşişurile vor fi trecute pe bonul fiscal, iar banii vor trece mai întâi prin contabilitate, apoi vor fi împărţiţi angajaţilor. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat care vor fi regulile de înregistrare a bacşişurilor. Pentru moment, aceste reguli sunt doar într-un proiect.

Ministerul de Finanţe vrea să legifereze ciubucul. Ministrul Eugen Teodorovici a spus că acest proiect de lege se face la solicitarea industriei de profil. A fost nevoie să se găsească o definiţie a bacşişului în domeniul restaurantelor şi barurilor. Nivelul bacşişului oferit de client poate varia între 0% şi 15%. În multe ţări europene, se percepe un ”tips” de 10%.

Proiectul de act normativ cuprinde următoarele reglementări:

Guvernul vrea să schimbe Loteria bonurilor

Ministerul Finanţelor modifică modul de acordare a premiilor la loteria bonurilor fiscale, după ce a constatat că actualul sistem favoriza desemnarea drept câştigătoare a bonurilor cu valori mari, de peste 100 de lei. Într-un proiect publicat de Ministerul de Finanţe, se propune modificarea actualului sistem de extragere, astfel încât premiile de 10.000 de lei să ajungă şi la cei care fac cumpărături de mai puţin de 99 lei. Astfel, acordarea a maximum 80 de premii pentru intervalul valoric 1-99 lei şi a cel mult 20 de premii pentru intervalul valoric 100-999 lei.

Extragerea aleatorie de numere se va face astfel:

  • câte un număr din intervalele valorice 1-99 lei inclusiv, respectiv 100-999 lei inclusiv. Fiecare număr extras reprezintă valoarea totală a bonului fiscal, fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată şi rezultă în urma extragerii succesive a două, respectiv trei serii de cifre, după caz, cuprinse între 0 şi 9; 
  • un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal; 
  • un număr reprezentând luna emiterii bonului fiscal, în cazul extragerilor ocazionale.

Eugen Teodorovici: «Nu este o suprataxă»

“Este o măsură care a fost cerută de industria HoReCa și nu numai. Obiectivul nu este de a suprataxa ceva, ci doar de a avea un cadru legal simplu și clar, așa cum există în numeroase alte țări. Este, totodată, și o promisiune îndeplinită, o promisiune pe care nu am facut-o de ieri, de azi, ci de mult timp. Vom continua să creăm cadrul legal care să ne permită să-i ajutăm pe cei care activează în economia reală”, a precizat ministrul Eugen Teodorovici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net