Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din prima linie în lupta împotriva pandemiei cărora le-a fost administrată duminică prima doză de vaccin anti-COVID este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, mai spune sursa citată.


960 de cadre medicale vaccinate, din 10 spitale

„Astăzi (duminică - n.r.), 27 decembrie a.c., a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineaţă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din capitală.

Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. 

Acţiunile au continuat şi la nivel naţional, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranşă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) şi marţi (29 decembrie)”, arată Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, într-un comunicat de presă remis duminică, potrivit news.ro.

 
 
Loading...