Absolvenţi de facultate, măturători în piaţă

Ultima actualizare:

Rică Tunsu are 50 de ani şi este îngrijitor la Direcţia Administraţia Pieţelor din subordinea Primăriei municipiul Suceava. Soţia lui, Mariana Tunsu, are 45 de ani şi este femeie de serviciu la primărie. Soţii Tunsu au terminat liceul în 2008 şi au absolvit facultatea în 2011. S-au apucat de studii la 40 de ani sperând că îşi vor găsi un loc de muncă mai bun.

Până acum, însă, diplomele nu i-au ajutat cu nimic. Rică Tunsu a fost timp de 27 de ani mecanic de utilaje la o întreprindere din Suceava. În 2005, când a rămas şomer, bărbatul s-a angajat muncitor necalificat la Direcţia Administraţia Pieţelor din cadrul Primăriei municipiului Suceava. „Am progresat de la mecanic de utilaje la muncitor necalificat", glumeşte Rică Tunsu.

Soţia lui, Mariana, a lucrat ca achizitor la REMAT până când unitatea s-a desfiinţat, iar apoi s-a angajat ca femeie de serviciu la Primăria Suceava. Cei doi soţi au visat la locuri de muncă mai bune şi de aceea s-au hotărât să îşi continue studiile întrerupte în tinereţe.

Au făcut liceul la seral şi au dat BAC-ul odată cu fiul lor. Soţii Tunsu au doi copii, un băiat şi o fată, şi au învăţat împreună cu ei. Rică a luat 8,66, iar Mariana a obţinut media 8,75. În acelaşi an s-au înscris la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, specializarea Administraţie Publică, la Universitatea Spiru Haret. „Am hotărât că dacă mergem, mergem amândoi. Am făcut facultatea în acelaşi timp cu copiii", povesteşte Rică Tunsu. S-au împrumutat ca să plătească taxele la facultate.

În 2011, au susţinut examenul de licenţă. Rică Tunsu şi-a luat licenţa cu 8,20, iar soţia lui a obţinut nota 7,80. Nici până acum, după doi ani, facultatea nu i-a ajutat cu nimic. Totuşi, Rică Tunsu mărturiseşte că s-a gândit să se înscrie şi la un masterat, dar că a renunţat la idee din lipsa banilor. „Am fi vrut să mergem mai departe, dar nu avem bani", spune bărbatul care are un salariu lunar de 650 de lei.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net