Un avion de mici dimensiuni, care împrăștia substanță antirabică, a aterizat forțat în zona Vârfului Mădărași, din județul Harghita. Imediat după ce s-a prăbușit, aparatul a luat foc.


Incidentul s-a petrecut astăzi, 27 iunie, în jurul orei 12.00, iar la bord se aflau pilotul si copilotul, care s-au evacuat imediat.

Potrivit reprezentanților IGSU, ambele persoane au fost găsite de salvatori conștiente, fără răni grave și au fost evaluați de către echipajele medicale la fața locului. Cu toate acestea, aparatul de zbor s-a făcut praf și a luat foc. Salvatorii au găsit la fața locului doar bucăți împrăștiate.

opreatiune-de-salvare-elicopter.jpg

Medicul a ajuns la fața locului cu elicopterul și a coborât la victime pe frânghii. Tot așa le-a și urcat în elicopter
Medicul a ajuns la fața locului cu elicopterul și a coborât la victime pe frânghii. Tot așa le-a și urcat în elicopter

”Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, s-au deplasat trei echipaje de salvatori cu mijloace 4x4 și cu un elicopter SMURD”, au anunțat autoritățile.

Terenul nu a permis aterizarea, astfel că un medic a coborât prin troliere, pentru evaluarea medicala a celor doi. Ambele victime a u fost transportate la spital: una la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanță SMURD, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș,cu elicopterul.

Atât pilotul, cât și copilotul sunt cetățeni străini, iar relaționarea acestora cu echipajele de urgența s-a realizat în limba engleză.

 

Loading...