Două microbuze au fost implicate într-un accident rutier deosebit de grav, sâmbătă (13 aprilie), în județul Iași. Accidentul a avut loc după ce unul dintre șoferi nu s-a asigurat.


Ambele autoturisme au ieșit de pe partea carosabilă, în localitatea Lețcani din județul Iași. Opt persoane au fost transportate de urgență la spital, a anunțat prefectul județului Iași. Trei persoane au suferit răni grave. Autoritățile ieșene au declanșat planul roșu de intervenție imediat după intervenție, dar ulterior a fost ridicat. În autoturisme se aflau 27 de persoane. 

accident-iasi-2.jpg

Accident Iași
Unul dintre șoferi nu s-a asigurat
Foto: ISU Iași

Două persoane se află în stare gravă

accident-iasi-3.jpg

Accident Iași
Opt persoane au ajuns la spital în urma accidentului
Foto: ISU Iași

 

„La ora 21.20 a fost declanşat planul roşu de intervenţie, fiind vorba de un accident în care au fost implicate două microbuze. Într-un microbuz se aflau 5 persoane, iar în celălalt 22. La spital au fost transportate 8 persoane. Nu sunt persoane decedate. Poliţia investighează cauzele accidentului însă din câte se pare este vorba de nerespectarea distanţei regulamentare (...) Planul roşu a fost ridicat, cele opt victime fiind transportate la spital. Două dintre acestea sunt în stare mai gravă. Din ceea ce mi-au transmis poliţiştii, şoferul unui microbuz care mergea către Republica Moldova a întors maşina, fără să se asigure, fiind lovit de un alt microbuz care venea din spate. Cinci persoane erau într-un microbuz, iar 22 în celălalt. Nu au fost pasageri încarceraţi”, a declarat Marian Şerbescu, prefectul judeţului, citat de Digi24.

 

Loading...
Citeste tot despre: