Vremea rea, dar și inconștiența la volan au produs accidente grave. Reprezentanții Companiei Naționale pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) au publicat fotografii cu mașini făcute praf astăzi, 11 ianuarie, pe mai multe sectoare de drum. Unele autovehicule aveau cauciurile extrem de uzate.


Măsurile de deszăpezire nu au putut împiedica apariția unor accidente. Cei de la CNAIR spun că drumarii au intervenit cu promptitudine și că cauza șoferilor au avut loc tragediile.

CNAIR: ”Șoferii nu au respectat condițiile de drum”

”În această perioadă, CNAIR a acționat susținut pentru asigurarea condițiilor de trafic în siguranță. Nu au fost instituite măsuri de închidere/restricționare a traficului pe nici un sector de drum. Cauza accidentelor a fost nerespectarea condițiilor de trafic pe timpul iernii (neadaptarea vitezei la condițiile de iarnă, nerespectarea distanței de frânare, neechiparea autovehiculelor corespunzător)”, explică autoritățile.

Ninsorile se opersc abia miercuri dimineață

Meteorologii au transmis informări că până miercuri, 13 ianuarie, ora 10.00, precipitațiile vor continua îndeosebi sub formă de ninsoare, fiind totodată și condiții de formare a poleiului.

accident.jpg

Remorca unei mașini mare tonaj s-a răsturnat după ce s-a lovit de un autoturism
Remorca unei mașini mare tonaj s-a răsturnat după ce s-a lovit de un autoturism

”Lansăm un apel susținut către conducătorii auto să respecte regulile de circulație. Adaptarea vitezei, respectarea distanței de frânare și echiparea vehiculelor corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă sunt condiții obligatorii pentru prevenirea acestor evenimente rutiere nefericite. Circulația prudentă salvează vieți!”, atrag atenția reprezentanții Comaniei de Drumuri.

CNAIR: ”Se circulă pe carosabil umed. Doar la munte este acoperit cu zăpadă”

Pe toate sectoarele de drumuri administrate de CNIAR se circulă în condiții de carosabil curat și umed, excepție fac drumurile din zonele montane unde se circulă în condiții de carosabil izolat acoperit cu zăpadă, pe respectivele sectoare utilajele de deszapezire acționează permanent.

cauciuc-vechi-accident-zapada.jpg

Cei de a CNAIR arată că remorca avea cauciucuri extrem de uzate
Cei de a CNAIR arată că remorca avea cauciucuri extrem de uzate

La această oră nu sunt drumuri naționale sau  autostrăzi închise ori cu circulația restricționată din cauza ninsorilor din ultimele ore. În zonele stațiunilor montane există riscul formării de blocaje din cauza numarului mare de turiști.

masini-blocate-in-zapada

Un alt accident a avut loc astăzi. O mașină a derapat și a intrat într-un utilaj de deszăpezire
Un alt accident a avut loc astăzi. O mașină a derapat și a intrat într-un utilaj de deszăpezire

 

Citește și: 

Măsuri pentru deszăpezire în Capitală. Ce stocuri de material antiderapant există și câte utilaje curăță orașul

VIDEO Ninge în toată țara! CNAIR anunță unde intervin drumarii cu cele 1.131 de utilaje

Ninge abundent și e viscol. Anunțul CFR despre cum se circulă pe calea ferată

 

 

 
 
Loading...