Accidentul aviatic din Apuseni. 50 de persoane, audiate

Ultima actualizare:

    Avionul a aterizat forţat în Munţii Apuseni pe 20 ianuarie
Avionul a aterizat forţat în Munţii Apuseni pe 20 ianuarie

În ultimele două săptămâni, 50 de martori au trebuit să răspundă întrebărilor anchetatorilor în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa.

"În continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare, desemnată cu efectuarea actelor de urmărire penală în cauză, a procedat, în perioada 20 februarie - 05 martie, la audierea în calitate de martori a unui număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul MAI. şi MApN, ş.a.", a anunţat, astăzi, Parchetul General.

Astfel, s-au desfăşurat concomitent audieri, atât la Bucureşti, cât şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor.

De asemenea, a fost finalizată şi activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă "112".

Procurorii au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei, potrivit sursei citate.

Audierile martorilor vor continua şi în perioada următoare.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net