Accidentul de elicopter din Moldova e a șasea tragedie a SMURD

Ultima actualizare:

    În accidentul de la Techirghiol, din 2014, au murit tot patru oameni
În accidentul de la Techirghiol, din 2014, au murit tot patru oameni

Accidentul de joi, din Republica Molodova, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit, toate cele patru persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, este al şaselea în care sunt implicate aeronave ale Serviciului Medical de Urgenţă şi al doilea al unei echipe de la SMURD Iaşi.

Primul în care şi-au pierdut viaţa membri ai unităţii SMURD de la Iaşi a avut loc în 9 ianuarie 2006, când aparatul având la bord patru persoane s-a prăbuşit la trei kilometri de aeroportul din Iaşi, scrie News.ro.

În alte două accidente au fost implicate echipaje ale SMURD Târgu Mureş. Unul a avut loc în 4 martie 2003, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în comunca Cojocna, din judeţul Cluj, toţi cei patru membri ai echipajului pierzându-şi viaţa. Un al doilea a fost cel din 23 decembrie 2006, când aparatul, care mergea spre Vatra Dornei, s-a prăbuşit în judeţul Bistriţa Năsăud.

Cel mai recent accident în care a fost implicată o aeronavă SMURD este cel din 15 decembrie 2014, când aparatul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net