Piața de artă bate record după record, în plină pandemie! O pictură de Ștefan Luchian, estimată la 300.000 de euro, se va vinde pe 26 octombrie la ”Licitația Toamnei”. Este vorba de pictura ”Toamna”, operă de mari dimensiuni, semnată de Ștefan Luchian. Acest eveniment se va desfășura online, de la ora 19.00, pe platforma Artmark Live a casei de licitații.


Este astfel depășită cea mai mare evaluare de licitație realizată vreodată pentru o operă de artă românească scoasă la vânzare în țară. Pe locul doi se află pictura ”Țărăncuță odihnindu-se”, semnată de Nicolae Grigorescu și evaluată pentru 250.000 de euro în 2011.

Lucrarea lui Luchian este expusă la Palatul Cesianu-Racoviță (strada C. A. Rosetti nr. 5) din București și poate fi vizitată gratuit până marți. La licitație vor fi expuse spre vânzare 178 de picturi ale unor importanți artiști - Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Camil Ressu sau Ion Țuculescu. Opera scoasă la licitație este realizată de Luchian în 1901 și face parte dintr-un ansamblu de patru uleiuri, destinate casei lui Victor Antonescu, liberal, fost ministru în guvernul Gheorghe Tătărăscu. Dintre cele patru picturi, două sunt în patrimoniul Muzeului Național de Artă al României, iar una s-a pierdut. 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: