Acrobatul care a căzut de pe Roata Morţii, de la Circul Metropolitan Bucureşti, a murit. Tânărul plonjase de la 7 metri la începutul lunii februarie

Ultima actualizare:

    Acrobatul Alex Erlich executa exerciții la înălțimeFoto: Facebook
Acrobatul Alex Erlich executa exerciții la înălțimeFoto: Facebook

A căzut în gol de pe ”Roata Morții”, de la peste 7 metri înălțime, în arena Circului Metroplitan, și s-a luptat o lună și jumătate să trăiască. Părea că-și revenise, însă, din păcate, acrobatul Alex Erlich (26 ani) s-a ridicat la ceruri, luni noapte. A lăsat în urmă un băiețel care va ști despre tatăl lui că a fost munte de ambiţie, artistul dorindu-și să execute din nou cel mai periculos număr de circ.

Acrobatul s-a accidentat grav în timpul unor repetiții, pe data de 7 februarie a.c.., însă a crezut până la final că va învinge și va urca din nou la înălțime să execute ”Roata Morții”. În urmă cu câteva zile, Alex Erlich mărturisea pentru observatornews.ro că e în proces de recuperare şi se pregătea pentru o revenire miraculoasă în arena circului. Nu se mai poate înfăptui acest lucru, întrucât luni noapte tânărul s-a stins brusc, din cauza unei hemoragii. După căzătură, acrobatul a stat aproximativ zece zile în spital, primele trei în comă. Medicii l-au operat pentru o dublă fractură de femur. După externare, plin de speranţă, Alex declara: ”Dorm bine, sunt bine, râd, glumesc. Fac recuperare, fac recuperare şi acasă. Mănânc bine, mă hidratez bine, de psihic are grijă şi prietena mea, care tot timpul mă încurajează”.    

Își dorea să urce iarăși pe ”Roata morții”    

Pe 12 martie, acrobatul spunea că are curajul să urce iarăși pe ”Roata Morţii”. Un munte de ambiție, după cum îl caracterizează și iubita sa, Alex era de părere că ”toate accidentările, toate neplăcerile fac parte din viaţa noastră”. ”Alex întotdeauna s-a dedicat sută la sută. La el nu a existat niciodată varianta de "să fiu şi eu acolo undeva". Nu, el întotdeauna a vrut să fie sus, a vrut să câştige”, spune Mioara Igna, iubita artistului de circ.     

A căzut în timpul antrenamentelor      

Alex Erlich a căzut din ”Roata Morții” în timpul antrenamentelor, a rămas nemișcat la pământ, medicii găsindu-l în stare de inconștiență. A fost intubat și transportat de urgență la Spitalul Floreasca, cu traumatism cranio-cerebral și fractură la picior. Acrobatul a fost operat la picior, în prezent fiind stabil și conștient. Pe înregistrarea repetițiilor, se vede cum artistul era urcat pe roată, a executat trei tumbe în aer, iar la cea de-a patra încercare sistemul de prindere a cedat inexplicabil. Acrobatul s-a dezechilibrat, a alunecat şi s-a prăbuşit în gol. Avea echipament de siguranţă, susţin reprezentanţii circului, care nu îşi explică ce s-a întâmplat. ”O fi schimbat el ceva la echipament. Nu ştim. Deocamdată nu ştim nimic. Sistemul e unul de alpinişti, nu e o joacă, ăla ţine 400 de kilograme. Carabina are un sistem de prindere, are un filet pe care îl strângi şi prinde carabina. Aia nu se poate desface”, spunea, la vremea respectivă, Adrian Daminescu, managerul Circului Metropolitan. 

Alex avea 26 de ani, iar o bună parte din viaţă a dedicat-o circului. De doi ani trăia o poveste de dragoste cu Mioara Igna, cu care avea un băieţel. Acum, apropiaţii şi spectatorii se pregătesc pentru ultimele aplauze. 

Citește și: 

Accident la Circul Metropolitan din București! Un acrobat a căzut în gol de la 7 metri

Accident grav la Circul Globus! Un acrobat a căzut de la înălţime în timpul spectacolului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net