Actorii îl plâng pe Iurie Darie

Ultima actualizare:

    Iurie Darie, vizitat Florin Piersic (Foto: captură video Pro TV)
Iurie Darie, vizitat Florin Piersic (Foto: captură video Pro TV)

Actorii din România sunt în doliu, după ce vestea morţii lui Iurie Darie s-a răspândit şi a generat reacţii de tristeţe şi de nostalgie faţă de unul dintre cei mai mari artişti români.

Eugen Cristea şi-a exprimat respectul şi admiraţia faţă de regretatul actor şi a afirmat, în cursul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, că "rareori se naşte un om ca maestrul Iurie Darie, un talent care s-a manifestat în toate domeniile".

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a fost afectată de vestea care "a căzut ca o lovitură de trăsnet".

"Îmi aduc aminte ce bărbat frumos a fost, cât de mult l-au iubit femeile, un actor foarte mare, talentat, o voce plăcută pentru radio, o persoană extrem de tăcută şi iată, la final, cum putem ajunge noi, oamenii", a adăugat actriţa.

În amintirea Rodicăi Popescu Bitănescu, Iurie Darie rămâne "un bărbat frumos, înalt, cu silueta plăcută, cu ochii calzi, veseli şi buni".

De asemenea, Silviu Biriş a precizat că vestea morţii lui Iurie Darie "este un şoc, ne-am dori ca aceşti mari actori să nu moară niciodată", arătând că astfel de artişti "sunt eroi ai culturii noastre. Chiar dacă trec în nefiinţă, ei rămân. Am crescut cu filmele lui, am crescut cu spectacolele în care a jucat, e o pierdere pentru cultura românească. Şi datorită domniei sale, România a devenit cunoscută peste hotare", a mai spus Biriş.

Şi  Vasile Calofir s-a arătat afectat de moartea lui Iurie Darie şi crede că, "în galeria marilor actori, rămâne un loc liber care va fi foarte greu ocupat".

"Toţi acei actori aveau o anumită ţinută, vorbeau într-un anumit fel, erau acolo şi îi respectai fără ca ei să impună lucrul ăsta. Domnul Darie are o amprentă unică şi e foarte greu ca în ziua de azi să găseşti un asemenea caracter. Reuşeau să transmită, să treacă ecranul şi să intre la tine în casă", a explicat Vasile Calofir.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net