Actorul Michael Lonsdale a murit la 89 de ani. A avut o carieră de 6 decenii și peste 130 de roluri în filme

Ultima actualizare:

    Actorul s-a stins din viață la 89 de ani Sursă foto: Instagram
Actorul s-a stins din viață la 89 de ani Sursă foto: Instagram

Actorul francez Michael Lonsdale, în vârstă de 89 de ani, a murit luni după-amiază în locuinţa din Paris. Anunțul trist a fost făcut de către agentul actorului.

În cei peste 60 de ani de carieră, Michael Lonsdale a interpretat peste 200 de roluri în cinema și teatru. Cel mai cunoscut dintre acestea este cel din pelicula "Numele trandafirului", din franciza "James Bond". 

În cinema, a jucat în 1962 în "Procesul", adaptare după romanul lui Franz Kafka de Orson Welles, alături de Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson, Fernand Ledoux.

După câteva roluri în "Snobs!" din 1961 de Jean-Pierre Mocky, "La Bourse et la Vie" în 1965, "Les Compagnons de la marguerite" în 1967, François Truffaut îi oferă roluri complexe în "La Mariée était en noir" în 1967, apoi în "Baisers volés", în 1968.

Pentru rolul din "Des hommes et des dieux" a fost premiat de mai multe ori în 2011, la finalul carierei sale: premiul César pentru cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru cel mai bun actor, premiul Lumière, premiul "Henri-Langlois".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net