Actorul Sebastian Papaiani ar fi împlinit 82 de ani

Ultima actualizare:

    Actorul Sebastian Papaiani ar fi împlinit 82 de ani, pe 25 augustFOTO: cinemagia.ro
Actorul Sebastian Papaiani ar fi împlinit 82 de ani, pe 25 augustFOTO: cinemagia.ro

Actorul Sebastian Papaiani ne-a părăsit acum aproape doi ani. Ne-a lăsat rolurile memorabile Păcală, Plutonier Căpșună din Brigada Diverse, Lampă din ”Pistruiatul”, Ieremia din ”Toate pânzele sus”. Pe 25 august ar fi împlinit 82 de ani.

Actorul Sebastian Papaiani a murit în urma unui atac vascular cerebral, la data de 27 septembrie 2016. Avea 80 de ani și o carieră frumoasă. Nu există român care nu a văzut ”Păcală”, ”Brigada Diverse”, ”Toate pânzele sus”, ”Astă seară dansăm în familie” ori ”Pistruiatul”. În aceste filme, dar și în celelalte 50 în care a avut roluri s-a făcut remarcat.

Cine a fost Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti. Tatăl său, Alecu Papaiani, era grec de origine, se numea Papayannis, a făcut toate profesiile, de la măturător, până la vânzător de peşte şi de ziare. A lucrat la Crucea de Piatră, a lucrat la Circ unde rupea lanţuri, după cum povestea actorul, pentru adevarul.ro.

La 17 ani, Sebastian Papaiani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de fosta Miss România 1936, Crina Cojocaru, care îl îndeamnă să devină actor. A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru şi Cinematografie din Bucureşti. În 1961, şi-a făcut debutul în producţia cinematografică ''Purgatoriul nr. 5'', iar în 1963 joacă în comedia regizorului Geo Saizescu ''Un surâs în plină vară''.

Filmează an de an, însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu acelaşi nume (1974). Deosebit de talentat, şi-a câştigat popularitatea şi simpatia publicului prin rolurile de comedie, dar şi prin cele în care a abordat şi registre mai grave.

Marea carieră a lui Sebastian papaiani i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală
Marea carieră a lui Sebastian papaiani i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală

Rămâne de neegalat în rolurile Plutonier Căpşună din seria ''B.D'', Alecu din ''Astă seară dansăm în familie'', Pompei din ''Toamna bobocilor'' şi mai ales Ieremia din serialul TV ''Toate pânzele sus''.

Sebastian Papaiani a fost căsătorit de două ori

”M-am căsătorit de două ori. Prima dată la 25 de ani şi am stat însurat trei luni. Nu ne potriveam. Rămăsese însărcinată. Poate de asta nici n-a ţinut. A doua căsătorie am făcut-o la 37 de ani, cu Marcela. Suntem şi acum împreună. Soţia mea nici nu vrea să-i spun numele la interviu pentru că zice că nu e din lumea noastră, a actorilor. Am doi băieţi, primul, Sebastian, are acum 47 de ani. Cel de-al doilea, al meu şi al Marcelei, are 37 ani, se numeşte Alkys şi este director de calculatoare la o companie olandeză care are o filială în România”, a povestit Papaiani pentru ziarul ”Adevărul”, în 2016.

În 2002, actorul Sebastian Papaiani a fost decorat cu ordinul național Serviciul credincios în grad de Cavaler, pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc.

Sursa adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net