Acuzații grave la adresa unui afacerist italian din Călărași: scuipă în mâncarea clienților, se droghează și cazează prostituate

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un afacerist italian stabilit în România și-a dat în judecată mama vitregă după ce aceasta l-ar fi defăimat în public. Femeia ar fi scris pe Facebook că fiul său, administrator al unui complex touristic din Călărași, ar scuipa în mâncarea clienților, s-ar droga și ar găzdui prostituate.

Scandal în familie! Hotărât să-și spele imaginea și să-și reabilitaze afacerea care ar fi scăzut în urma dezvăluirilor mamei vitrege, italianul a cerut în instanţă femeii (o româncă) daune morale de 10.000 de euro. Bărbatul, italian cu domiciliul în Brescia şi reşedinţa în Călăraşi, a chemat-o în instanţă pe soţia tatălui său, care, prin căsătorie a devenit şi ea asociat la una din firmele administrate de petent, după ce pe Facebook au apărut afirmaţii calomnioase la adresa sa şi a complexului turistic (cu restaurant, hotel, terasă şi piscine) pe care-l administrează, scrie adevarul.ro.  

Fiul său o acuză că ”în calitate de proprietară a complexului aduce la cunoştinţa publicului informaţii provenite din surse sigure cu privire la problemele existente în acest complex turistic, respectiv că la restaurantul din complexul turistic (…), reclamantul scuipă în mâncarea clienţilor, iar produsele folosite în restaurant sunt produse expirate.”. Postarea a fost pusă pe Facebook iulie 2019 și mai menționa că la hotelul din complexul turistic, reclamantul desfăşoară activităţi de prostituţie, punând la dispoziţia clienţilor camerele din incintă, iar când nu sunt puse la dispoziţie camere de hotel, reclamantul permite ca aceste activităţi de prostituţie să se desfăşoare în curtea complexului, unde clienţii vin să facă plajă la piscină, fără ca ulterior/anterior să efectueze curăţenia acestor spaţii. Femeia mai scria despre fiul său vitreg că este consumator şi traficant de droguri, ”activitate pe care o desfăşoară în complexul turistic (…) pe care îl administrează”.  

Italianul a cerut în instanță 10.000 daune morale

Italianul a solicitat instanţei ca prin hotărârea ce se va pronunţa să o oblige pe femeie la plata sumei de 10.000 euro, respectiv 47.000 lei, reprezentând daune morale pentru prejudiciul pe care aceasta i l-a cauzat prin fapta sa ilicită.

Instanţa a considerat că postările au fost de natura să contureze, în opinia publicului, o percepţie negativă asupra reputaţiei reclamantului şi că acuzaţiile formulate la adresa acestuia, în special cele referitoare la faptul că ar fi traficant şi consumator de droguri şi că ar înlesni prostituţia, “acuzaţii care nu sunt întemeiate pe o minimă baza factuală dovedită”, sunt grave şi au urmărit compromiterea reclamantului şi a afacerii pe care acesta o desfăşoară, nu doar informarea publicului. 

Judecătoria a considerat că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru angajarea răspunderii civile a autorului postării, numai că femeia a susţinut în instanţă că respectivul cont de Facebook nu-i aparţine, că ea utilizează un altul şi că profilul respectiv ar fi fost creat chiar de reclamant pentru a o stoarce de bani.

Cum legătura dintre femeie şi contul respectiv n-a putut fi demonstrată fără dubii, instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea de către bărbat a daunelor morale. Hotărârea nu este însă definitivă.

Citește și:

S-a deschis primul hotel la mare în plină pandemie de coronavirus. A avut persoane cazate 

Nea Marin a dat țeapă unui patron de pensiune din Vamă? Scandal la emisiunea de la Antena 1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net