Acuzații noi la adresa polițiștilor de la Secția 16. Ce reclamație le-a făcut o bucureșteancă de 40 de ani

Ultima actualizare:

    Oamenii legii ar fi încătușat și umilit o femeieFoto: Pixabay
Oamenii legii ar fi încătușat și umilit o femeieFoto: Pixabay

Scandalul polițiștilor de la Secția 16 din Capitală nu se termină. O femeie îi acuză pe agenţi că, în urmă cu doi ani, ar fi pus-o la pământ, ar fi încătuşat-o şi umilit-o, după ce nu a putut să se legitimeze.

Incidentul reclamat de femeie s-a petrecut pe 16 septembrie 2019, în sectorul 4 al Capitalei. Ruxandra Vasile (40 ani) venea de la o nuntă şi a fost reţinută după ce le-a spus poliţiştilor, care au vrut să o legitimeze, că nu are buletinul la ea. A vrut să urce să-l ia. Însă a fost pusă la pământ şi încătuşată chiar înainte să intre în bloc, scrie observatornews.ro.

”Două ore m-au ținut în mașină și m-au înjurat”    

”M-au aruncat în mașina de poliție, după ce mi-au luat telefonul, cheile de la mașină, geanta. N-am putut să sun pe nimeni, două ore m-au ținut în mașină de poliție. Două ore în care m-au înjurat fără oprire. Îi întrebam de ce faceți asta. Îmi spuneau pentru că putem şi pentru că așa vrea ... un organ al lui. Îmi spuneau continuu că sunt drogată. Sunt drogată, sunt drogată, zdreanță. A venit poliția rutieră, mi-a făcut alcoolt test, care a ieșit negativ. M-au băgat la loc în mașină şi au devenit şi mai agresivi. Eram o femeie în rochie de seară, cred că erau 20 de poliţişti”, povestește Ruxandra Vasile.  

Femeia are certificat medico-legal   

Medicii legişti au confirmat declaraţiile femeii. În raport, au consemnat că rănile au fost provocate după ce victima a fost strânsă de mâini şi încătuşată și au recomandat 2 zile de îngrijiri medicale. Astfel, Ruxandra Vasile a depus plângere împotriva poliţiştilor agresivi tot la Secţia 16. S-a deschis şi un dosar penal pentru lipsire de libertate, purtare abuzivă şi abuz în serviciu. Ulterior, plângerea a fost trimisă către secţia 14, unde se află şi acum.

Totuși, victima spune că dosarul bate pasul pe loc: ”Nu m-a căutat nimeni, nu m-a întrebat nimeni. Cum e posibil ca într-un loc circulat, Eroii Revoluţiei să ţi se întample aşa ceva, plecând de la poliţie, adică din partea celor la care te aştepţi să te apere.”

Unul dintre polițiștii agresori, acuzat și în alt caz    

Avocatul femeii susține că unul dintre polițiștii agresori nu ar fi la prima abatere. Ar fi vorba despre Viorel Șeicaru, unul dintre agenţii de la secţia 16 care au torturat şi umilit doi tineri anul trecut, după ce aceştia le-au atras atenţia că nu poartă măşti. De curând, ambele victime au murit, ultima în condiţii suspecte, procurorii investighând decesul. În dosar, sunt puşi sub acuzare 9 poliţişti de la Secţia 16, 3 fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu. 

Citește și: 

Trei polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, alți cinci sunt cercetați sub control judiciar. Sunt acuzați de tortură și lipsire de libertate

Al doilea bărbat bătut de agenții de la Secția 16 a fost găsit mort. Primul a decedat în urmă cu trei săptămâni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net