Adamescu Jr. a fost arestat preventiv, pentru a doua oară, în Marea Britanie

Ultima actualizare:

    Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie Foto: Mediafax
Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie Foto: Mediafax

Alexander Adamescu a fost arestat preventiv în Marea Britanie, după ce o instanță londoneză a constatat că acesta a folosit acte false în instanță în timpul judecării procesului de extrădare.

O instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare. Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune. Adamescu Jr ar fi folosit documente pretins emise de Administrația Națională a Penitenciarelor, dar ele ar fi fost măsluite de către omul de afaceri, relatează Libertatea. Acela ar fi fost momentul în care instanţa britanică s-ar fi autosesizat şi ar fi deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia pentru infracţiunea de folosirea unor documente false în instanţă.

În 2017, instanța londoneză a suspendat analiza cererii României de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu, ca urmare a unei decizii ICSID, organismul internațional care judecă cazurile de arbitraj în investiții, creat de Banca Mondială. Apărătorii omului de afaceri susțineanu că acesta ar fi o victimă a „persecuțiilor politice” și că mandatul de arestare ar fi fost emis într-un mod abuziv.

Conform informaţiilor Digi24, procedurile de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu s-au intensificat, iar el va fi adus în ţară în viitorul apropiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net