Adevăruri ascunse despre generalii lui Ceaușescu. Ce au făcut la Revoluție

Ultima actualizare:

    În decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu era izolat pe scena politică internaţională. Fără nici un sprijin extern, avea soarta pecetluită, dar se agăţa de putere cu orice preţ
În decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu era izolat pe scena politică internaţională. Fără nici un sprijin extern, avea soarta pecetluită, dar se agăţa de putere cu orice preţ

”Pacepa a murit acum 20 de ani.” Victor Atanasie Stănculescu a fost spion britanic și a ordonat lovitura de stat militară din decembrie 1989. Sunt dezvăluiri șocante făcute de fostul șef al contraspionajului, Filip Teodorescu.

În curând se vor împlini 28 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Însă, fostul șef al contraspionajului din anii 80, Filip Teodorescu, spune că a fost o lovitură de stat militară, coordonată Victor Atanasie Stănculescu, adjunctul ministrului apărării de atunci, generalul Vasile Milea.


    Colonelul de Securitate Filip Teodorescu a făcut dezvăluiri uluitoare despre generalii lui Nicolae Ceaușescu
Colonelul de Securitate Filip Teodorescu a făcut dezvăluiri uluitoare despre generalii lui Nicolae Ceaușescu

Colonelul de Securitate Filip Teodorescu a vorbit la Antena 3 despre misiunile pe care le-a avut în afara României, precum și despre rolul serviciilor secrete în evenimente din decembrie 1989.

  • Printre multe dezvăluiri, Teodorescu a spus cum a fugit Ion Mihai Pacepa, fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (spionaj) și consilier personal al lui Ceaușescu. În anul 1978, Pacepa a cerut azil politic în SUA și a lucrat pentru serviciile americane. După 1989 au apărut numeroase ”dezvăluiri” atribuite lui Pacepa, dar Filip Teodorescu a spus că acesta ar fi murit dacum 20 de ani.
  • Iată ce alte afirmații a făcut Filip Teodorescu.
  • Nicolae Ceaușescu a fost informat de mai multe ori în legătură cu relațiile generalului Victor Atanasie Stănculescu cu serviciile secrete britanice. Însă, Elena Ceaușescu avea o slăbiciune pentru general, care avea abilitatea de a o flata.
  • „Noi ştiam de legăturile lui Stănculescu cu MI6, am supravegheat şi întâlnirea din Ungaria de la Balaton”, a mai spus Teodorescu.
  • ”Dacă nu era lovitură de stat militară nu era nimic, nici o Revoluție. Îi terminau la iuțeală. Bine că nu a fost așa. Doamne ferește. De ce să provoci morți inutile când toată lumea voia schimbarea. Artizanul a fost Stănculescu. Nu are nimeni niciun dubiu. El s-a pus de acord cu ceilalți parteneri externi”, a spus Filip Teodorescu.
  • Generalul Vasile Milea, ministrul apărării, nu s-a sinucis. S-a împușcat (în 22 decebrie 1989) în abdomen din dorința de a ieși onorabil din evenimentele din decembrie, de la Timișoara și București. În timp ce acesta sângera abundent în Ambulanță, adjunctul său, Victor Atanasie Stănculescu a dat ordine în numele lui ca armata să tragă ”în teroriști”.
  • Generalul Nicolae Militaru a fost identificat ca spion al GRU (serviciul militar de informaţii sovietic), iar la 22 decembrie nu mai era în cadrul Armatei și s-a îmbrăcat fraudulos uniforma, fiind în rezervă din anul 1978.
  • Ultimul interviu al generalului Iulian Vlad

Filip Teodorescu confirmă și cele declarate de generalul Iulian Vlad, pentru ziarul Adevărul, înainte de decesul survenit în 30 septembrie 2017.

Fostul sef al Securității lui Nicolae Ceaușescu, Iulian Vlad, a murit la vârsta de 86 de ani. În ultimii ani de viață a fost retras, dar nu a ezitat să spună adevăruri despre Nicolae Ceaușescu.

Generalul-colonel Iulian Vlad considera că, în decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu era izolat pe scena politică internaţională. Fără nici un sprijin extern, dictatorul român avea soarta pecetluită, iar încercarea lui de a se agăţa de putere cu orice preţ ar fi degenerat într-un masacru dacă generalul-colonel Iulian Vlad, în calitatea sa de şef al Departamentului Securităţii Statului, nu ar fi dat ordin unităţilor de Securitate să nu tragă.

”Cred că am făcut tot ce se putea face, pentru a evita un masacru. Ordinul dat de mine, ca unităţile de securitate să nu tragă a fost unul extrem de important. În Bucureşti aveam aproape 2.000 de oameni pregătiţi să apere obiectivele din centrul Capitalei. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu-i retrăgeam? Un măcel!“.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net