Adeverința medicală pentru înscrierea la școală. Ce informații conține și unde o găsești pe Internet

Ultima actualizare:

    Adeverința medicală de înscriere în colectivitate trebuie completată de medicul de familieSursa foto: Shutterstock
Adeverința medicală de înscriere în colectivitate trebuie completată de medicul de familieSursa foto: Shutterstock

Modelul adeverinței medicale pentru înscrierea la școală, în anul școlar 2020-2021 a fost transmisă de către Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor de sănătate publică din București și țară. Uite ce informații conține și unde o găsești pe Internet!

Ministerul Sănătății a transmis către Direcțiile de sănătate publică din țară modelul de adeverință medicală pe care elevii trebuie să o obțină de la medicul de familie, înainte de începerea noului an școlar. Adeverința se poate descărca de pe Internet sau o găsești la cabinetul medicului pediatru sau al medicului de familie.

Adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate se eliberează în următoarele situații:

  • La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ - se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul;
  • La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar - se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea;
  • La transferul elevului într-o altă unitate şcolară - se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală. Cum se completează

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală are trei pagini A4 și trebuie să conțină informații precum unitatea sanitară unde s-a efectuat evaluarea, numele și prenumele copilului, sexul, vârsta, adresa, instituția la care dorește să se înscrie, numele și prenumele părinților sau tutorelui. Medicul va completa cu informații despre antecedentele patologice ale copilului, despre anumite alergii alimentare, despre anumite medicamente pe care copilul le primește pentru afecțiuni cronice. El trebuie trebuie să fie cu toate vaccinările la zi. De asemnenea, în adeverință se trec înălțimea copilului, greutatea, indicele de masă corporală, presiunea arterială și informații referitoare la dentiție. Medicul va trebui să noteze informații despre starea generală de sănătate a preșcolarului sau școlarului: dacă este normal din punct de vedere pulmonar, cardiovascular, abdominal, dacă are un limbaj dezvoltat normal, dacă are un comportament adecvat vârstei și este dezvoltat psihologic normal.

În adeverință se notează dacă cel mic aude bine, vede bine sau, dimpotrivă, prezintă anumite deficiențe de auz sau vedere. Adeverința se semnaeză și se parafează de către medicul de familie.

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală poate fi descărcată de pe internet AICI.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net