Adio căsătorii la starea civilă! Îți vei putea uni destinele în grădini, parcuri și muzee

Ultima actualizare:

    Tinerii ar putea chema ofițerul stării civile să le oficieze căsătoria în parc sau în orice alt loc în aer liberFoto: Shutterstock
Tinerii ar putea chema ofițerul stării civile să le oficieze căsătoria în parc sau în orice alt loc în aer liberFoto: Shutterstock

Casa Căsătoriilor pare un loc prăfuit, banal și deloc la modă pentru unii tineri care vor să-și unească destinele. Așa că de la anul este posibil ca aceștia să poată spune ”da” în aer liber sau chiar într-un muzeu.

Deputatul liberal Florin Roman a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că primarii pot aproba oficierea căsătoriilor şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber.

”Căsătoria se poate încheia şi în afara serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul.

Căsătoria în parc și la muzeu se decide în Parlament

”Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-şi uni destinele în aer liber se poate materializa şi în micile oaze din oraş, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spaţii în aer liber. Mulţi aleg un foişor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soţ şi soţie. Cert este că o cununie civilă în aer liber îţi dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decoraţiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante, mai rustice, în funcţie de preferinţe şi de tematica aleasă. Astfel, prin această iniţiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului”, precizează iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului.

Și vedetele au ales să se căsătorească în aer liber

El argumentează că multe din primăriile din ţară nu au condiţiile necesare pentru oficierea căsătoriilor. Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

De-a lungul timpului mai multe vedete s-au căsătorit în aer liber, chiar dacă nu există un cadru legal. Cristian Boureanu cu Valentina Pelinel au spus ”da” în Grădina Botanică din Capitală, Luminița Anghel a ales să-și organizeze căsătoria civilă pe plajă la Mangalia, iar Bobby Păunescu şi Alice Peneacă au chemat ofițerul de stare civilă pe o pajiște din Buftea.

Bobby Păunescu și Alice Peneacă s-au căsătorit civil în aer liber
Bobby Păunescu și Alice Peneacă s-au căsătorit civil în aer liber

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net