Adio, liceu! Nimeni nu ia Bac-ul de doi ani la Turburea. Nici măcar primarul

Ultima actualizare:

    Elevii de la liceul din Turburea nu reușesc să obțină note de trecere la BacFotografii: Milena Dragomir
Elevii de la liceul din Turburea nu reușesc să obțină note de trecere la BacFotografii: Milena Dragomir

Liceul din Turburea, comuna din judeţul Gorj unde nici primarul nu are Bac-ul luat, va deveni şcoală profesională. De doi ani, nici un elev nu a promovat examenul maturităţii.

Din păcate, surpriza de anul trecut când nici un elev de la Turburea nu a trecut de Bacalaureat s-a repetat și vara aceasta.

Nimeni de la Liceul Tehnologic din localitate nu a promovat prima sesiune a examenului naţional, asta deși autoritățile au investit în școală  33 de miliarde de lei vechi.

Asta în speranța că oferindu-le tot ce le trebuie, elevii vor învăța carte. Dacă au văzut că nici așa nu merg lucrurile, conducerea liceului alături de primar au decis ca unitatea să fie transformat în şcoală profesională.

Acest lucru se va întâmpla în anul școlar 2019-2020, acum fiind prea târziu pentru schimbarea structurii anului ce începe în septembrie.


    Așa arată Liceul Tehnologic Turburea, în care s-au investit 33 de miliarde de lei vechi
Așa arată Liceul Tehnologic Turburea, în care s-au investit 33 de miliarde de lei vechi

„Am vorbit cu domnul primar să trecem numai pe clase profesionale, de meserii, pentru că elevii care învaţă carte tot la oraş se duc. Am început demersurile să facem contracte cu agenţii economici, chiar şi la Târgu-Jiu, pentru practică. Prima dată trebuie să fie încheiate contracte cu agenţi economici, până la începerea anului şcolar, după care fac adresă şi chem Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar să vină de la Bucureşti să ne acrediteze. Toate demersurile se fac de acum pentru anul şcolar 2019-2020. Anul acesta, nu o să avem decât clasă profesională de a IX-a, profilul electromecanic. Vreau să fie diversificat, copilul să aibă de unde să aleagă, să nu fie un singur profil de profesională, să facem mecanici auto, bucătar, ospătar, coafeze”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul Liceului Tehnologic Turburea, citat de Mediafax.

Primarul: ”Nu sunt dascăli buni, nici copii buni nu îţi vin”

Și Ion Bîrcă, primarul din Turburea, care are 54 de ani și Bac-ul neluat, este de acord cu propunerea directorului.

„Un lucru extraordinar de bun, pentru că cel puţin învaţă o meserie şi este mult mai bine. În primul rând, trebuie să ai dascălul potrivit, omul potrivit la locul potrivit. Nu sunt dascăli buni, nici copii buni nu îţi vin la şcoala respectivă. Trebuie neapărat să găsim o soluţie la care şi Inspectoratul Şcolar să pună umărul, chiar a pus umărul, ca să ai atracţie. Degeaba încerc eu să le creez toate condiţiile posibile, poate au condiţii mult mai bune ca cei din Târgu-Jiu, dar iată că rezultatele sunt mult mai proaste. Nu ne ridicăm la nivelul cel puţin mediocru. Anul acesta avem o clasă de profesională aprobată şi o clasă de liceu, să vedem dacă se mai înscriu. Toţi merg spre oraş, ca să înveţe carte. Rămânem clasa de profesională, o să încercăm o înţelegere cu cei de la CEO, am văzut că alocă nişte sume de bani claselor de profesională. Poate găsim o soluţie ca şcoala să fie utilă. Este una dintre şcolile cele mai moderne din judeţ”, a spus edilul pentru Click!


    Nici măcar primarul localității, Ion Bîrcă, nu are Bac-ul luat
Nici măcar primarul localității, Ion Bîrcă, nu are Bac-ul luat

Inspectoratul laudă inițiativa celor de la Turburea

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj sunt de acord cu această transformare.

„Când se face proiectul reţelei de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020, directorii şcolii supun reţeaua de şcolarizare aprobării Consiliului Local, apoi spre aviz conform de la ISJ. Nu este un demers dificil. Din punctul meu de vedere este un demers lăudabil”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Gorj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net