Adio, școală? Copiii din ciclul primar nu mai revin în bănci. Ce variante a propus Inspectoratul Școlar

Ultima actualizare:

    Elevii din ciclul primar nu revin în bănci, ci vor fi ascultați online, pentru ca învățătoarea să le poată încheia situația școlară
Elevii din ciclul primar nu revin în bănci, ci vor fi ascultați online, pentru ca învățătoarea să le poată încheia situația școlară

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti propune ca în primele două săptămâni de la reluarea cursurilor să revină la ore doar elevii de a Vlll-a şi a Xll-a. Asta, pentru a li se încheia situaţia şcolară, după care se vor întoarce și cei din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu. Aceștia vor învăța în serii, de maximum 15 școlari. Cei din ciclul primar nu se vor mai întoarce în bănci.

În primele doupă săptămâni de la reluarea cursurilor, vor reveni la şcoală elevii din clasele a Vlll-a şi a Xll-a care vor da teze şi cărora li se va încheia situaţia şcolară.

Elevii care revin la școală vor fi primiți în clase în două serii

Activitatea va fi organizată pe grupe de câte 15 elevi, respectându-se distanţarea şi cu dezinfectarea sălilor de curs. După aceea, ar urma să revină la ore elevii din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu. 

Și ei vor învăța în două schimburi, iar în clase nu vor fi primiți mai mulți de 15 copii. Și ei vor da teze și vor fi asculați, pe baza recapitulărilor, pentru a li se încheia situaţia şcolară pe semestrul al doilea.

Între cele două schimburi se va face dezinfecție.

În cazul elevilor din ciclul primar, anul şcolar va fi încheiat online, cu calificative.

Se schimbă și examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională

În cazul examenului de Bacalaureat, propunerea este ca probele de competenţe să nu mai fie susţinute, iar examenele scrise să fie date în unităţile de învăţământ, câte 10 elevi în fiecare clasă, aşezaţi în ordine alfabetică Evaluarea se va face în unitatea de învăţământ, cu evaluatori de la alte şcoli, iar toate documentele se înregistrează şi se completează la unitatea de învăţământ de la care provine elevul.

Contestaţiile ar urma să fie depuse online, iar etapa vizualizării lucrărilor va fi eliminată.

Acelaşi mod de organizare este propus pentru Evaluarea naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis discută astăzi, 27 aprilie, cu premierul, cu miniştrii Sănătăţii, Internelor şi Educaţiei şi cu secretarul de stat Raed Arafat masurile de gestionare a epidemiei de coronavirus.

O posibilă temă de discuţie este modalitatea de reluare a cursurilor în şcoli, precum şi de desfăşurare a examenelor în acest an.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cand-incepe-scoala-si-ce-conditii-vor-reveni-elevii-banci-4-scenarii-posibile-la-care

https://www.click.ro/news/national/unde-poti-face-cursuri-online-cu-copilul-tau-cat-timp-este-inchisa-scoala

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net