Adio, şobolani! Elena Udrea s-a mutat la "mănăstire"

Ultima actualizare:
Celulele de la închisoarea pentru femei sunt curate şi au pereţii văruiţi
Celulele de la închisoarea pentru femei sunt curate şi au pereţii văruiţi

Elena Udrea (41 de ani), arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”, a fost mutată ieri din Arestul central al Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Târgşor (judeţul Prahova), după ce a fost trimisă în judecată. Ea va sta 21 de zile în carantină. La Târgşor a fost şi prietena acesteia, Alina Bica, fostul şef al DIICOT.

După 71 de zile petrecute în Arestul central al Poliţiei Capitalei, Elena Udrea a scăpat de coşmarul şobolanilor şi al WC-ului turcesc, fiind mutată ieri la Penitenciarul Târgşor. “Mi-au luat sutienul şi am fost într-o cameră de trei pe trei metri, în care erau patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat însă cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa. Atunci când nimeni nu-l folosea, puneam un pet pe post de capac ca să nu poată veni şobolanii”, povestea Elena Udrea, pe 23 februarie, despre condiţiile din Arestul de la Poliţia Capitalei.

Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea cum trebuie şi era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la föhn să te usuci, ceea ce-ţi dădea şanse minime la o răceală, dacă nu cumva la o pneumonie sau meningită”, se lamenta atunci fostul ministru.

 Penitenciarul Târgşor, unde Elena Udrea a ajuns joi, 30 aprilie, a fost cândva o mănăstire de călugări, care a fost transformată în puşcărie acum aproape 150 de ani. 

Închisoarea dispune de regim de detenţie de maximă siguranţă, regim închis, regim deschis şi arest preventiv, relatează “Adevărul”. Conform experţilor de la Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR), care au întocmit un raport în 2013, celulele închisorii Târgşor se prezintă bine: pereţii sunt văruiţi, geamurile sunt de tip termopan, pereţii băilor sunt acoperiţi cu faianţă, podelele cu gresie, chiuvetele, duşurile şi WC-urile sunt în stare relativ bună.


    Celulele de la închisoarea pentru femei sunt curate şi au pereţii văruiţi
Celulele de la închisoarea pentru femei sunt curate şi au pereţii văruiţi

Potrivit administraţiei, penitenciarul are o capacitate legală de cazare raportată de 6 metri cubi de persoană, pentru 709 deţinuţi, şi un număr de 829 de paturi instalate (din care 10 la infirmerie).

Click! spune!

Spaţiul total de cazare al Penitenciarului Târgşor este de 1.890 metri pătraţi, ceea ce, împărţit la cele peste 700 deţinute câte erau în 2013, înseamnă 2,67 metri pătraţi de persoană, mult sub cei 4 metri pătraţi de persoană, cât prevede norma europeană, se arată în raportul APADOR.

Există numeroase camere în penitenciar în care deţinutele dorm câte două într-un pat sau trei în două paturi lipite. 1.890 de metri pătraţi, spaţiul de cazare de la Târgşor, reprezintă suprafaţa a aproximativ 37 de apartamente cu două camere.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net