Admitere liceu 2017. Colegiul „Sfântul Sava” rămâne pe primul loc în topul din Capitală

Ultima actualizare:

    În iunie, puştii vor lua cu asalt panourile care afişează rezultatele la admitereFoto: Dorin Constanda
În iunie, puştii vor lua cu asalt panourile care afişează rezultatele la admitereFoto: Dorin Constanda

Colegiul Național „Sfântul Sava” se află și anul acesta pe primul loc în topul celor mai bune licee din Capitală și este urmat îndeaproape de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Surpriza vine din partea Colegiului Național „Spiru Haret”, care a reușit să se claseze pe cel de-al treilea loc.

Admiterea la liceu se apropie cu paşi repezi. Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat deja broșura privind admiterea în învățământul liceal, profesional și dual pentru anul 2017- 2018, iar majoritatea colegiilor au același număr de locuri ca și anul trecut. Elevii de clasa a VIII-a, care în această vară dau admiterea la liceu, vor primi de la diriginți aceste broșuri, care cuprind toate informaţiile despre completarea fişelor de opţiuni, dar și despre mediile cu care s-a intrat anul trecut la liceele din Capitală. Ghidul este util atât pentru absolvenții de gimnaziu, cât și pentru părinții acestora, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a.


    Colegiul
Colegiul

Cu ajutorul datelor din broșură, „Adevărul” a făcut, ca în fiecare an, un top al celor mai bune colegii din Capitală, în funcție de ultima medie de intrare la cea mai grea specializare de la fiecare instituție de învățământ, respectiv Matematică - Informatică. La liceele care au clase de bilingv engleză, s-au luat în calcul ultimele medii la specializarea Matematică - Informatică - bilingv engleză.

“Tudor Vianu” a coborât pe locul patru

Surpriza cea mai mare vine din partea Colegiului Național „Spiru Haret” din Sectorul 2 al Capitalei, care a reușit performanța să se claseze pe locul trei, detronând Colegiul „Tudor Vianu”, care însă este liceu de Informatică. Pe de altă parte, Colegiul „Mihai Viteazu”, deși a coborât de pe locul 4 pe locul 6, este singurul din București care anul trecut a avut promovabilitate de 100% la Bacalaureat.

„Sunt mulțumit și se vede că liceul a evoluat în ultima perioadă, sunt simptome că suntem pe calea cea bună și elevii sunt din ce în ce mai pregătiți. Ce ar ajuta însă ar fi o mai mare autonomie a școlilor și o mobilitate mai mare a profesorilor”, a explică Alexandru Constantinescu, directorul Colegiului Național „Spiru Haret”.

“Gheorghe Lazăr” îşi păstrează locul doi

Ca și anul trecut, pe primul loc este Colegiul Național „Sfântul Sava”. Anul trecut, ultima medie de intrare la Matematică-Informatică a fost 9, 90, față de 9,87, în anul 2015. Acum, instituția are disponibile 224 de locuri, mai puține față de 2016, când au fost 252. Acestea sunt împărțite astfel: 140 la specializarea Matematică-Informatică, 28 la Matematică- Informatică- bilingv limba engleză, 28  la Științele Naturii și 28 la Filologie.

Pe specializări, ultima medie de admitere a fost anul trecut de 9,72 la Matematică- Informatică, 9,90 la Matematică - Informatică - bilingv limba engleză, 9,82 la Științele Naturii și 9,56 la Filologie.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” a rămas pe locul 2 în topul celor mai bune licee din Capitală. Aici, anul trecut, ultima medie de intrare la Matematică - Informatică a fost 9,76, față de 9,80, în anul 2015. Acum instituția are disponibile, la fel ca anul precedent, 252 de locuri distribuite astfel: 84 la specializarea de Matematică- Informatică, 84 la Științe ale Naturii (unde ultima medie a fost 9, 68), 28 la Filologie (9, 54) și 56 la Științe Sociale (9, 55).

Click! spune

Elevii care termină anul acesta gimnaziul se vor putea înscrie la Evaluarea Națională între 7 și 9 iunie, urmând ca pe 19 iunie să susțină proba la Limba și literatura română , iar pe 21 iunie - proba la Matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi. Pe 30 se vor afișa rezultatele finale.

Noul top al liceelor din București

Locul 1  Colegiul Național „Sfântul Sava”

Locul 2  Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”

Locul 3  Colegiul Național „Spiru Haret”

Locul 4  Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Locul 5  Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Locul 6  Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Locul 7  Colegiul Național „Iulia Hașdeu

Locul 8  Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”

Locul 9 „Grigore Moisil” și „Cantemir Vodă”   

Locul 10 Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net