Admitere liceu 2019. Vezi calendarul complet al sesiunii de înscriere

Ultima actualizare:

    În perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu 2019Foto: arhiva Click!
În perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu 2019Foto: arhiva Click!

Absolvenții claselor a VIII-a au emoții până marți, 25 iunie, când se vor afișa rezultatele la Evaluarea națională 2019. Va urma repartizarea computerizată la liceu. Vezi calendarul complet al sesiunii de înscriere!

După afişarea rezultatelor de la Evaluarea națională, de marți, 25 iunie, va urma completarea fișelor de înscriere la admiterea la liceu 2019. Uite calendarul complet al sesiunii de înscriere!

Admitere liceu 2019. Calendar sesiune de inscriere

Marți, 25 iunie, până la ora 12.00, se vor afișa rezultatele examenului de Evaluare națională 2019.

În perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Admitere liceu 2019. Completarea fișelor de înscriere

  • Potrivit calendarului de Admitere la liceu, repartizarea computerizată la liceu are loc în data de 12 iulie 2019. Iar această repartizare se desfășoară numai după ce elevii au completat, în prealabil, opțiunile în fișele de înscriere la liceu. Practic, elevii își aleg liceele și specializările la care vor să studieze, începând cu specializarea pe care și-o doresc cel mai mult. Urmează, apoi, introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere.
  • ”Completarea  opţiunilor  în  fişele  de  înscriere  de  către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de către diriginţii claselor a VIII-a, are loc după afișarea rezultatelor Evaluării Naționale. După afișarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat”, anunță Ministerul Educației.

Admitere liceu 2019. Înscrierea candidaților din alt județ

Candidaţii pot participa la repartizarea computerizată într-un singur judeţ. Înscrierea candidaţilor pentru admiterea în liceele din judeţul de provenienţă se face în perioada prevăzută de grafic, la şcolile gimnaziale pe care aceştia le-au absolvit (inclusiv pentru absolvenţii din seriile anterioare).

Candidaţii din Bucureşti, care participă la admitere în alte judeţe, se înscriu la centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să fie admişi, în perioada prevăzută de grafic.

Candidaţii care provin din alte judeţe şi doresc să participe la admitere în Bucureşti se înscriu la centrul special de înscriere organizat la Şcoala Gimnazială “Sfinţii Voievozi” din strada Atelierului nr. 25, sector 1, Bucureşti (în apropierea Gării de Nord, Hotel Ibis), telefon 021/3127572 sau 021/3179916, email sfintiivoievizi@gmail.com.

Citește și

Peste 52.000 locuri în școlile profesionale. Elevii primesc burse

Câștigi bani la școală. Colegiul care pregătește vânzători de hipermarket

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net