Admitere liceu 2020. Azi are loc repartizarea computerizată la liceu. Unde poți afla rezultatele

Ultima actualizare:

    Vineri, 10 iulie, are loc repartizarea computerizată a elevilor la liceu
Vineri, 10 iulie, are loc repartizarea computerizată a elevilor la liceu

Admitere liceu 2020. Repartizarea computerizată la liceu are loc vineri, 10 iulie, iar rezultatele vor fi afișate pe siteul Ministerului Educației. Admiterea are loc în funcție de opțiunile alese de candidați dar și în funcție de mediile generale de absolvire.

Admiterea la liceu 2020 continuă cu repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a. Rezultatele vor fi afișate pe siteul admitere.edu.ro imediat ce vor fi disponibile. Publicarea rezultatelor va fi organizată pe județe, iar datele vor fi anonimizate. Candidații vor putea să vadă la ce liceu au fost repartizați folosid codul primit la Evaluarea Națională sau la înscrierea la admitere. Această etapă presupune că toți candidații participanți au fost și la Evaluarea Națională și că au media calculată în ierarhzarea publicată de minister pe 1 iulie. 

Când are loc înscrierea la liceu 2020

Potrivit Digi24, din 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10. Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Potrivit calendarului oficial, în perioada 13 - 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Admitere liceu 2020. Cum se face repartizarea computerizată

După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat există vreun elev căruia opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20%.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net