Admiterea de toamnă la Universitatea din București. Sunt 2.129 de locuri

Ultima actualizare:

    Universitatea București anunță că sunt 2.129 de locuri la admiterea la facultate, în sesiunea de toamnăFOTO: Click!
Universitatea București anunță că sunt 2.129 de locuri la admiterea la facultate, în sesiunea de toamnăFOTO: Click!

Grăbiți-vă dacă vreți să vă înscrieți la sesiunea de toamnă de admitere la facultate! Universitatea București a anunțat că 20 septembrie este ultima zi când se pot depune dosarele de înscriere, iar rezultatele vor fi afișate pe 23 septembrie. Sunt 2.129 de locuri.

Universitatea București anunță că sunt 2.129 de locuri la admiterea la facultate, în sesiunea de toamnă.

”Facultățile Universității din București au deschis admiterea de toamnă la ciclurile de licență, master și doctorat. Pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 2019, acestea pun la dispoziția candidaților (absolvenți de Bacalaureat, licență sau master) un număr total de 2.129 de locuri la licență, 4.936 la master și 681 la doctorat. În ceea ce privește admiterea la studiile universitare de licență, dintre cele 2.129 de locuri, 246 sunt la buget și 1.883 la taxă. Facultățile care organizează admitere în sesiunea de toamnă pentru studiile de licență sunt Administrație și Afaceri, Chimie, Drept, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Litere, Sociologie și Asistență Socială, Științe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și Teologie Romano-Catolică”, anunță Universitatea București.

Cum se va face admiterea de toamnă la Universitatea București

Fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs.

La Drept, va fi examen scris la discoiplinele Limba română și Economie.

La Jurnalism și Științele Comunicării se dă examen scris.

La Litere, specializarea Comunicare și relații publice, se organizează examen scris de o oră de Comunicare în limba română.

La Limbi și Literaturi Străine, va fi examen scris la două discipline, în funcție de specializarea dorită.

La Psihologie și Științele Educației se va da un examen grilă (manual de Psihologie de liceu).

La celelalte facultăți care au admitere în această toamnă se va lua în considerație media examenului de Bacalaureat, un eseu motivațional, o scrisoare de intenție, ori o combinație între acestea.

Pentru studiile de master, facultățile Universității din București propun absolvenților de licență pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr de 4.936 de locuri, dintre care 877 de locuri subvenţionate de la bugetul stat și 4.059 de locuri la taxă.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăților Universității din București, până la data de 20 septembrie 2019, iar data limită de afișare a rezultatelor este duminică, 23 septembrie.

Admiterea de toamnă la Universitatea din București la doctorat și master

Facultățile au decis asupra propriilor modalități de selecție a candidaților la ciclul de master, dintre care menționăm: admiterea pe bază de examen scris sau oral, admiterea pe baza unui proiect de cercetare și pe baza susținerii acestuia, precum și admitere pe baza unei formule mixte. Informații detaliate cu privire la desfășurarea concursului de admitere și la modalitatea de selecție pot fi consultate pe site-urile facultăților.

”În ceea ce privește admiterea la studiile universitare de doctorat, UniBuc scoate la concurs un număr total de 681 de locuri. Dintre acestea, 296 sunt locuri la buget (149 de locuri cu bursă și alte 147 de locuri fără bursă) și alte 385 de locuri la taxă”, informează Universitatea București.

Citește și:

Topul universităților din România. Cine este pe primul loc

Ce se întâmplă cu bursele elevilor în anul școlar 2019-2020. Câți bani primesc de la stat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net