Admiterea la facultate 2019. Cum poţi urma o carieră în Armată

Ultima actualizare:

    O foarte bună idee este înscrierea la una din facultățile care pregătesc carierele militareFOTO: mapn.ro
O foarte bună idee este înscrierea la una din facultățile care pregătesc carierele militareFOTO: mapn.ro

S-a terminat Bac-ul, urmează admiterea la facultate. O foarte bună idee este înscrierea la una din facultățile care pregătesc carierele militare: vor fi respectați, vor avea salariu mare și vor ieși la pensie la 45 de ani.

Avantajele unei cariere militare sunt, în general, mai puţin cunoscute publicului larg, scrie adevarul.ro. Ministerul Apărării Naţionale garantează un venit sigur şi o ieşire la pensie la vârsta de 45 de ani, după o contribuţie de 20 de ani.

Pe lângă chenzină, MApN mai achită fiecărui militar o normă de hrană şi una de haine. Apoi, ofiţerii sau subofiţerii MApN beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei şi de o diurnă dublă în comparaţie cu ceilalţi angajaţi bugetari. În plus, în cazul în care sunt mutaţi în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care îşi au domiciliul sau sunt la prima numire în funcţie şi nu au o locuinţă în oraşul în care s-au mutat, militarii primesc o compensaţie pentru plata chiriei.

Tinerii care aleg să se facă ofiţeri sau subofiţeri ai Armatei Române trebuie să ştie că este obligatoriu să urmeze cursurile uneia dintre cele patru unităţi militare de învăţământ superior sau, după caz, a unei şcoli de subofiţeri. După absolvire, un tânăr ofiţer va încasa 3.815 lei. În cazul proaspeţilor subofiţeri, salariul de pornire este de 2.900 lei net, scrie adevarul.ro.

Admiterea la facultate 2019. Condiții de admitere în universitățile militare

Doritorii pot alege între mai multe universităţi din toată ţara. Ei trebuie să aibă diplomă de Bacalaureat sau o adeverinţă care să certifice acest lucru. Vârsta celor care vor această carieră nu poate depăşi 26 de ani (24 de ani pentru aviaţie - naviganţi). 

1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani) - 264 de locuri împărţite pe Facultatea de Ştiinţe Militare, Facultatea de Management Militar şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative.  

2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov (3 ani) - 184 de locuri .

3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani) - 108 locuri împărţite pe specializări ca Navigaţie, Hidrografie şi echipamente navale, Electromecanică Navală, Electromecanică sau Arhitectură navală.

4. Academia Tehnică Militară, Bucureşti (4 ani) - 219 locuri în specializările Inginerie aerospaţială, Inginerie genistică, Inginerie de armament, rachete şi muniţii, Ingineria autovehiculelor, Inginerie geodezică, Inginerie civilă, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, Calculatoare şi tehnologia informaţie şi Ingineria sistemelor. 

5. Institutul Medico-Militar, Bucureşti (6 ani) - prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş – 126 de locuri. 

6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani) – 8 locuri.  Învăţământ postliceal pentru formarea subofiţerilor Cei care optează să devină maiştri militari vor avea la dispoziţie  678 de locuri în şcolile militare din Piteşti, Boboc sau Constanţa.

Admiterea la facultate 2019. Numărul de locuri în instituţiile militare

Trebuie subliniat că, la admiterea în şcolile militare de maiştri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenţilor din acest an ai colegiilor naţionale militare. Tinerii care vor să fie subofiţeri ai Armatei Române au la dispozitie 399 de locuri în şcolile din Piteşti şi Boboc. Candidaţii trebuie să aibă diplomă de Bacalaureat sau să fie în clasa a XII-a. Vârsta maximă este de 28 de ani împliniţi în cursul acestui an.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare – recrutare; efectuarea unui examen medical la o clinică militară; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare – recrutare; susţinerea a două examene (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice); participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Citește și

Performanță pentru Universitatea București! Pe ce loc se află printre cele mai mari universități din lume!

Ce note au luat la Bac fata lui Liviu Vârciu și baiatul Ozanei Barabancea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net