Admiterea liceu 2019. Când și cum se face repartizarea

Ultima actualizare:

    Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie. Repartizarea absolvenților de gimnaziu în liceu se va face computerizat.FOTO: Click!
Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie. Repartizarea absolvenților de gimnaziu în liceu se va face computerizat.FOTO: Click!

Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației. Repartizarea absolvenților de gimnaziu în liceu se va face computerizat.

Absolvenții claselor a VIII-a au emoții până marți, 25 iunie, când se vor afișa rezultatele la  Evaluarea națională 2019. Va urma repartizarea computerizată la liceu, programată pe 12 iulie.

După afişarea rezultatelor le Evaluare națională, demarți, 25 iunie, în perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Admiterea la liceu 2019. Cum se face repartizarea

  • Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.
  • Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează astfel: 80% media de la Evaluarea națională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.
  • Admiterea la liceu 2019 va depinde de numărul de opțiuni realiste făcute de fiecare elev în parte. Chiar și în cazul în care media este mare, este important ca elevul să aibă cât mai multe opțiuni pentru șanse cât mai mari să ajungă la liceul dorit.
  • Citește și
  • Topul liceelor din București. Cele mai bune colegii din sectoarele Capitalei
  • Gabriela, angajată ca sudor încă de pe băncile şcolii
image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net