Adrian Ciureanu, eroul înecat la Mangalia, va fi înmormântat azi

Ultima actualizare:

    Adrian Ciureanu și soția lui, Alina. Foto: Facebook/Adrian Ciureanu
Adrian Ciureanu și soția lui, Alina. Foto: Facebook/Adrian Ciureanu

Tânărul de 30 de ani care și-a dat viața pentru a salva de la înec o femeie și pe fetița ei de 9 ani va fi înmormântat azi, în satul natal Stroești, comuna Mușătești (Argeș). Autoritățile locale vor să-l facă, post-mortem, cetățean de onoare al localității.

Durere mare în sânul familiei eroului de la Mangalia, cum a fost numit Adrian Ciureanu. Tânărul va fi condus pe ultimul drum, azi, la cimitirul din sat de soția îndoliată și de familia lui, care nu va înțelege niciodată de ce s-a ridicat de pe șezlongul lui ca să intre în apa aceea blestemată. Moartea sa a produs un val de emoție în județ, dar și în restul țării. Autoritățile locale au inițiat o hotărâre de consiliu prin care îl vor numi pe tânăr „cetățean de onoare” al localității de baștină.

Dar emoția și compasiunea celor din jur nu o ajută foarte mult pe soția lui Adrian Ciureanu. Alina știe că viața ei nu va mai fi ca înainte, că de acum încolo locuința lor va fi goală. Ar fi vrut ca Adrian să fie salvatorul ei, nu să-și dea viața pentru niște necunoscuți. Dar mai știe că aceste gânduri n-au nici un sens, căci el ar fi acționat la fel în o sută de situații similare.

Din solidaritate cu Alina și suferința acesteia, cunoscuți și oameni pe care nu i-a văzut niciodată au început să trimită bani în contul de salariu al tinerei. Colegele de muncă l-au făcut public, așa că îl scriem și noi aici. Poate cineva vrea să o ajute pe Alina.

RO56RZBR0000060019011385, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Alina Felicia Ciureanu.

Adrian Ciureanu și-a pierdut viața pe 8 august, în apele învolburate ale Mării Negre. Era în stațiunea Mangalia cu soția lui, când a observat o femeie și pe fiica acesteia care se chinuiau să înoate spre mal pe o mare agitată. A sărit imediat în ajutorul lor, din instinct. A reușit să le împingă spre mal, însă el nu s-a mai putut salva. A fost luat de valuri și dus în larg. Însă marea l-a adus la mal, tot cu valurile, a doua zi. Mult prea târziu. Adrian murise înecat.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net