Adrian Iovan, responsabil pentru prăbuşirea avionului în Apuseni

Ultima actualizare:

    Adrian Iovan a murit  în accidentul aviatic
Adrian Iovan a murit în accidentul aviatic

Ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie 2014, a fost finalizată şi, ieri, Centrul de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a prezentat concluziile.

Eugen Suciu, de la Centru, a spus că aeronava era pilotată de Răzvan Petrescu, dar comandant era Adrian Iovan, iar acesta avea puterea de decizie. Membrii comisiei de anchetă au arătat, de asemenea, că Iovan, care a decedat în accident, nu avea experienţă de a pilota un astfel de aparat de zbor, mai puţin performant, şi a luat mai multe decizii eronate. Una dintre acestea a fost continuarea zborului “în condiţii meteorologice care au favorizat givrajul sever al carburatoarelor”. “Din cauza givrajului, deasupra plafonului de nori, s-a produs blocarea motoarelor. Problemele de givraj sunt motivul pentru care aeronava nu a urcat la nivelul de altitudine dorit”, a mai arătat Suciu.

Pe de altă parte, Suciu a spus că “pasagerii s-au aşezat cum au dorit ei. Nimeni nu a purtat centura de siguranţă, în afară de pasagerul din rândul cinci, dr. Radu Zamfir. La momentul impactului, pasagerul care stătea lângă Zamfir a fost aruncat în rândul doi şi a decedat. Este vorba despre Aura Ion”. La rândul său, copilotul Răzvan Petrescu a declarat, ieri, că, în momentul în care a văzut că vremea se înrăutăţeşte, i-a sugerat lui Iovan să întrerupă misiunea la Sibiu, dar acesta a refuzat. “Copilotul nu e niciodată în măsură să-l tragă la răspundere pe comandant”, a spus Petrescu.

El a adăugat că,w atunci când a apărut givrajul, a fost însărcinat cu pilotarea efectivă, în timp ce Iovan încerca să degivreze carburatoarele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net