Adrian Marinescu, progonostic sumbru despre evoluția pandemiei: "Următoarele 2-3 luni nu vor fi ușoare"

Ultima actualizare:

    Medicul Adrian MarinescuSursă foto: Captură video
Medicul Adrian MarinescuSursă foto: Captură video

Directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu, a prezentat un prognostic sumbru pentru următoarele 2-3 luni. Potrivit acestuia, pandemia este departe de a se sfârși, iar următoarele 2-3 luni vor fi decisive pentru România.

Întrebat la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News cum va trece România prin următoarea perioadă, Adrian Marinescu a spus că următoarele luni vor fi dificile, dar că speră să scadă numărul cazurilor severe.

„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuși cei care se vaccinează, și cei mai mulți sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi. (...) Următoarele 2-3 luni nu vor fi ușoare, Eu cred că din iunie o să se vadă ușor-ușor, dar am spus că la sfârșit de vară mă gândesc să fie un echilibru”, a spus medicul.

Acesta crede că efectul vaccinării se va vedea, dar că valul trei ne-a prins cu puține persoane vaccinate: „Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinați s-a văzut ca efect”.

Chestionat despre locurile de Terapie Intensivă de la Matei Balș, medicul Adrian Marinescu a spus că acestea „sunt aproape întotdeauna ocupate, când se eliberează un loc el e deja pregătit să fie ocupat”, relatează Hotnews.ro.

Numărul de paturi de la ATI va fi suplimentat

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, marți după-amiază, că a fost suplimentat numărul de paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19 și că ne apropiem de 1.600. Totuși, a ținut el să sublinieze, problema nu e doar cea legată de achiziția de paturi și echipamente, cât cea a personalului medical insuficient.

"Se poate extinde numărul de paturi (n.r. - la ATI-COVID) cu aproape 190. În București vor fi aproape 40 de paturi ATI în plus și avem în vedere și alte măsuri", a afirmat Vlad Voiculescu, marți seară.Întrebat dacă este suficient acest număr, el a spus că este ceeea ce se poate în acest moment: "Nu e așa de simplu, este vorba și despre resursa umana, care e limitata și tocmai de aceea este importantă respectarea restricțiilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net