Adrian Streinu Cercel: "Masca va fi obligatorie categoric până în 2022"

Ultima actualizare:

    Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat cu ambele doze împotriva coronavirusului. Spune că masca va fi necesară în continuarefoto: captură video Digi24
Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat cu ambele doze împotriva coronavirusului. Spune că masca va fi necesară în continuarefoto: captură video Digi24

Vaccinat cu ambele doze împotriva noul coronavirus, medicul Adrian Streinu Cercel a dat câteva declarații despre perioada scursă între vaccin și imunizare, dar și despre purtarea măștii de protecție. Acesta a afirmat că masca va fi necesară în continuare.

"Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe", a spus profesorul Streinu Cercel.

Medicul a atras atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce: "Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați. Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului".

Atenționări privind purtarea măștii și din SUA

Și un medic din Atlanta, SUA, a atras atenția că masca va deveni chiar o normă socială, mai ales în perioada sezonului de gripă. Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia încă de la sfârșitul anului trecut că din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască. „Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net