Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat: "Dacă lumea nu înțelege că din acest virus se moare, e problema lor"

Ultima actualizare:

    Dr. Adrian Streinu-Cercelfoto: Inquam Photos
Dr. Adrian Streinu-Cercelfoto: Inquam Photos

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, s-a vaccinat anti-COVID duminică, zi în care a debutat campania națională de vaccinare în România și în UE. În opinia sa, vorbim prea mult de efectele adverse ale vaccinului şi nu de modul în care putem să ne protejăm.

”M-am vaccinat. E un vaccin pe care îl aşteptăm de mult. Este extraordinar vaccinul, nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte uşoară pentru că sunt de la noi din Institut. Şi echipa de aici din Matei Balş este o echipă superbă din punct de vedere medical şi din punct de vedere al dotărilor. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au făcut treabă nemaipomenit în această pandemie, respetiv la această epidemie pe teritoriul României”, a declarat medicul.

"Vaccinul este superb din punctul de vedere a modului în care a fost conceput"

Întrebat dacă se face o triere a celor care vor să se vaccineze, Streinu-Cercel a explicat că ”fiecare care vine aici este o persoană care doreşte să se vaccineze”. ”E vorba de dorinţa de a se vaccina, nu este vorba că cineva i-a împins de la spate să se vaccineze. Lumea a înţeles că acest virus este o nenorocire şi că poate să te omoare. Foarte mulţi au avut rude în familie care s-au prăpădit din cauza acestui virus şi au înţeles că singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb din punctul de vedere a modului în care a fost conceput. Sunt practic nişte grămăjoare mici de grăsime şi în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike, iar pe urmă celelate celule vin şi fac treaba şi fac anticorpul necesar în aşa fel încât atunci când vine virusul, acesta să fie inactivat de la poarta de intrare ceea ce este nemaipomenit”, a declarat directorul Institutului ”Matei Balş”.

Nu se teme de efectele adverse

Mesajul său pentru cei care nu vor să se vaccineze este categoric: ”Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statele europene au pus la dispoziţia cetăţenilor din statele europene acest vaccin. Vor să se vaccineze? Bine. Nu vor să se vaccineze, iarăşi bine. Însă dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta”. Medicul a subliniat că nu se teme de efectele adverse, ca dovadă că s-a vaccinat. ”Restul e filosofie. Vorbim prea mult de efectele adverse şi nu vorbim de modul în care putem să ne protejăm şi modul în care putem să ne protejăm la momentul de faţă este vaccinul”, a conchis Streinu- Cercel.

Citește și:

VIDEO Moment istoric! A început campania de vaccinare anti-COVID. Primul român vaccinat este o femeie

Medicul Valeriu Gheorghiţă, 7 informații esențiale despre vaccin. Sfatul dat românilor care refuză să se vaccineze

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net