Adriean Videanu a venit la DIICOT pentru a fi audiat

Ultima actualizare:

    Adriean Videanu, ministrul Economiei
Adriean Videanu, ministrul Economiei

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit, joi, la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul de complot şi subminare a economiei naţionale, el declarând că le va prezenta anchetatorilor toate documentele care i-ar putea dovedi nevinovăţia relatează corespondentul Mediafax

Adriean Videanu a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 10.00, acesta declarând că a adus mai multe documente pentru a a dovedi că este nevinovat.

Fostul ministru al Economiei a mai spus că doreşte ca procurorii DIICOT să îi explice detaliat care sunt acuzaţiile ce i se aduc.

Videanu a salutat celeritatea cu care anchetatorii efectuează acte şi proceduri în acest dosar.Videanu a venit însoţit de avocatul Marian Nazat.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, în 8 septembrie, ministrului Justiţiei cererile de urmărie penală pentru Adriean Videanu şi Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Tiberiu Niţu, declara, în 9 septembrie, că a trimis la DNA şi DIICOT cererile de urmărire penală venite de la preşedintele Traian Băsescu în cazurile fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. Tiberiu Niţu a precizat că astfel se va putea crea cadrul procesual ca să se administreze probe.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT susţin că SNGN Romgaz SA a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv aproximativ 500 de milioane de dolari, din care 270 de milioane de lei, respectiv 92 de milioane de dolari, reprezintă "valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal".

Demersul miniştrilor Vosganian şi Videanu s-a realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70 la sută din bugetul anual al societăţii naţionale, au precizat procurorii.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net